Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθίνει.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.
Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
Κατόπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού από γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή τον πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού
Για τον χαλβά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
http://troktiko.eu/2012/03/chalbas-me-siropi-lemoni/
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.
Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
Κατόπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού από γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή τον πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού
Για τον χαλβά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
http://troktiko.eu/2012/03/chalbas-me-siropi-lemoni/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...