Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Βενετία: Δεν σταματά να βυθίζεται, έχει πάρει και κλίση


Όχι μόνο δεν σταματά να βυθίζεται η Βενετία, αλλά ήδη έχει πάρει κλίση προς τα ανατολικά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η νέα μελέτη δορυφορικών μετρήσεων που συντάχθηκε από Αμερικανούς και Ιταλούς επιστήμονες, διαπίστωσε ότι η Βενετία βυθίζεται τέσσερα χιλιοστά κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου και εάν ο ρυθμός αυτός διατηρηθεί, οι επιστήμονες φοβούνται, ότι σε...

είκοσι χρόνια θα έχει βυθιστεί κατά οχτώ χιλιοστά. Για την έρευνα, οι ειδικοί του Ιδρύματος Ωκεανογραφίας Scripps, του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και της ιταλικής εταιρείας δορυφορικών μετρήσεων Tele-Rilevamento Europa χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό GPS και δορυφορικών ραντάρ.

Στόχος τους ήταν η χαρτογράφηση της Βενετίας και των μεταβολών στη στάθμη του νερού της λιμνοθάλασσας.

"Το GPS καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση αφορά στην υποχώρηση του εδάφους. Το ραντάρ από την πλευρά του καταγράφει τις συσχετίσεις μεταξύ συγκεκριμένων σημείων επιλεγμένης περιοχής. Ο συνδυασμός των δύο προσφέρει χιλιάδες σημεία στο έδαφος, “δεμένα” μεταξύ τους σε ένα απόλυτο πλαίσιο αναφοράς", εξήγησε μέλος της ομάδας.

 http://www.on-news.gr/2012/03/blog-post_7697.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...