Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δωρεάν τομάτες μοίρασαν οι παραγωγοί στα Χανιά

 Δωρεάν τομάτες μοίρασαν οι παραγωγοί στα Χανιά
Δωρεάν τομάτες σε πολίτες μοίρασαν το μεσημέρι, παραγωγοί από την περιοχή της Κουντούρας των Χανίων. Η διανομή πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κουντούρας Αντώνης Μπιτσάκης, τομάτες θα δοθούν και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων, καθώς και στα συσσίτια της πόλης.
Οι τοματοπαραγωγοί προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ενώ όπως δηλώνουν, αν συνεχιστεί η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων των πλοίων, εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών, θα απειληθούν με ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς η παραγωγή αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών δηλώνουν πως κατανοούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των ναυτεργατών, αλλά προκειμένου να μην καταστραφούν ολοκληρωτικά οι ίδιοι, ζητούν από την ΠΝΟ, να επιτρέψει την κίνηση από την Κρήτη προς τον Πειραιά, ενός πλοίου κάθε δύο ημέρες, προκειμένου να μεταφέρει στις αγορές φορτηγά αυτοκίνητα με πρώιμα κηπευτικά. Τις τελευταίες δύο ημέρες έφυγαν μόνο από την περιοχή της Κουντούρας για τις αγορές της χώρας και του εξωτερικού, 67 μεγάλα φορτηγά με πρώιμα κηπευτικά.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συζητήθηκε σε σύσκεψη το μεσημέρι στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να ζητήσουν από την ΠΝΟ να επιτραπεί η κατ' εξαίρεση μεταφορά με πλοία ευπαθών αγροτικών προϊόντων.
Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη, η ζημιά των παραγωγών ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, όσο κρατά η απεργία της ΠΝΟ, ανέρχεται σε ημερήσια βάση σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ , ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθούν αγορές του εξωτερικού, καθώς τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί, έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης. Οπως μάλιστα τονίστηκε, κατά την περσινή απεργία της ΠΝΟ χάθηκαν για τους αγρότες των Χανίων, επτά αγορές του εξωτερικού.
Στην απεργία της ΠΝΟ αναφέρθηκε σήμερα με δήλωσή του και ο βουλευτής Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χαθούν για τους αγρότες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Δαμιανάκης απηύθυνε έκκληση να πρυτανεύσει η λογική, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των ναυτεργατών, αλλά τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να εκδικείται, όπως είπε, η μια τάξη την άλλη.

 http://troktiko.eu/2012/03/dorean-tomates-moirasan-oi-paragogoi-sta-chania/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...