Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Αστεροειδής θα περάσει "ξυστά" από την Γη


Ερευνητές που παρακολουθούν την πορεία του αστεροειδή 2012 DA14 αναφέρουν ότι θα πλησιάσει μεν κοντά στη Γη αλλά δεν θα μας απειλήσει. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων ο 2012 DA14 θα περάσει σε απόσταση 24 χιλιάδων χλμ από τον....


πλανήτη μας στις 15 Φεβρουαρίου του 2013. Ο 2012 DA14 είναι ένας σχετικά μικρός διαστημικός βράχος μήκους 50 μέτρων. Την πορεία του παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό ομάδα αστρονόμων στο Παρατηρητήριο La Sagra Sky Survey στην Ισπανία που διαθέτει ειδικά όργανα και συστήματα παρατήρησης μικρού μεγέθους αστεροειδών και κομητών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ο 2012 DA14 έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε καταστροφή ανάλογη με εκείνη της μεγαλύτερης σε ισχύ πυρηνικής βόμβας που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος. Υπολογίζουν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς μια περιοχή ανάλογη με αυτή στην οποία εκτείνεται το Λονδίνο.

Η επιστημονική κοινότητα οργανώνεται ώστε να εντοπίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα μικρομεσαίοι αστεροειδείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν περί τους 500 χιλιάδες μικροί αστεροειδείς με διάμετρο μέχρι 30 μέτρα που κυκλοφορούν στη διαστημική μας γειτονιά οι οποίοι πρέπει να εντοπιστούν και να χαρτογραφηθούν αφού δεν αποκλείεται κάποιος από αυτούς να αποτελέσει κάποτε πραγματική απειλή για τη Γη.

Read: http://www.trelokouneli.gr/2012/03/blog-post_6304.html#ixzz1pal7lFzx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...