Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οικολογικά tips



Κλείστε την πόρτα του ψυγείου
Μην αφήνετε την πόρτα του ψυγείου και του καταψύκτη ανοιχτή ασκόπως γιατί για να επανέλθει η θερμοκρασία στο σωστό επίπεδο καταναλώνεται ενέργεια.

Ανεμιστήρας οροφής VS Air Condition
Προτιμήστε ανεμιστήρες οροφής αντί για A/C στα δωμάτια. Το κόστος τους είναι χαμηλό τόσο στο να τα αγοράσετε όσο και στη λειτουργία τους αφού καταναλώνουν ενέργεια ίση με εκείνη που χρειάζεται ένας ηλεκτρικός λαμπτήρας για να φωτίσει. Βελτιώνουν σημαντικά τις συνθήκες θερμικής άνεσης και καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια άνετη ατμόσφαιρα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι μέχρι 30C.

Ανακυκλώστε τα γυάλινα μπουκάλια σας
Ανακυκλώνοντας ένα γυάλινο μπουκάλι εξοικονομούμε φυσικούς πόρους (άμμο, ανθρακικό νάτριο και ασβεστόλιθο) και τόση ενέργεια, όση χρειάζεται για να λειτουργήσει μια τηλεόραση για 120 λεπτά.
Χαμηλώστε τη φωτεινότητα στην οθόνη του υπολογιστή
Έτσι θα εξοικονομήσετε ενέργεια ενώ τον χρησιμοποιείτε. Σε ένα χρόνο μπορείτε να γλιτώσετε τόση ενέργεια όση χρειάζεται για 60 πλύσεις στο πλυντήριό σας.
Οδηγήστε οικονομικά
Aξιοποιήστε την κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου σας. Αφήστε το, για παράδειγμα, στις κατηφόρες να τσουλήσει μόνο του (έχοντας υψηλή ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων) χωρίς να πατάτε το γκάζι. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνετε μηδενική ενέργεια.
Πηγή: queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...