Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Ζηλανδία: στους 123 οι νεκροί απο το φονικό σεισμό



Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το σεισμό στο Κράιστσέρτς αυξήθηκε στους 123 το πρωί σήμερα Σάββατο κι αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσαν Νεοζηλανδοί αξιωματούχοι.


Ο αστυνομικός διευθυντής Ντέιβ Κλιφ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι ο απολογισμός αυξήθηκε κατά 10 στην διάρκεια της νύχτας, ενώ σοροί εξακολουθούν να ανασύρονται από τα συντρίμμια και πάνω από 200 ανθρώποι ακόμα συνεχίζουν να αγνοούνται μετά το σεισμό των 6,3 βαθμών που σάρωσε τμήματα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νέας Ζηλανδίας την Τρίτη.

Ουδείς έχει διασωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, όμως περίπου 700 διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει και δηλώνουν πως εξακολουθούν να ελπίζουν.

Σχεδόν το 25% των κτισμάτων στην Κράιστσέρτς θα χρειαστεί να κατεδαφιστούν καθώς θεωρούνται μη ασφαλή, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την ανοικοδόμηση μετά το σεισμό, Τζέρι Μπράουνλι.

Το εμπορικό κέντρο θα μείνει κλειστό για «μερικούς μήνες τουλάχιστον» και αυτό ίσως σημάνει ότι η πόλη δε θα μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράγκμπι όπως προγραμματιζόταν, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπομπ Πάρκερ επιβεβαίωσε ότι ολόκληρα τετράγωνα στο εμπορικό κέντρο θα χρειαστεί να κατεδαφιστούν εξ ολοκλήρου. ‘Πρέπει να το ανοικοδομήσουμε αυτό το τμήμα της πόλης -ορισμένοι λένε «γιατί να μην το εγκαταλείψουμε;», αλλά η ζωή δεν είναι έτσι’, είπε στο Sky News.

Άλλοι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο για λεηλασία σε σεισμόπληκτα κτίσματα, σύμφωνα με τις αρχές. Η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη στην πόλη κι ενισχύθηκε με 300 αστυνομικούς από την Αυστραλία.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο 80% της πόλης και η υδροδότηση περίπου στο 50%, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι ζημιές σε βασικές υποδομές είναι τεράστιες και η ανοικοδόμηση θα διαρκέσει μήνες.

Ο Μπράουνλι δήλωσε ότι το κόστος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 δις δολάρια ΗΠΑ. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης ωστόσο εκτιμά ότι το ποσό στην πραγματικότητα ίσως φθάσει ακόμα και τα 20 δις δολάρια.

Πηγή Πρώτο Θέμα
http://www.on-news.gr/2011/02/123.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...