Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Μείωση εισακτέων και του κόστους των πανελλαδικών


Σχεδόν 10.000 λιγότεροι υποψήφιοι θα εισαχθούν φέτος στα πανεπιστήμια, ενώ για να εξοικονομηθούν χρήματα, καταργούνται επιτροπές και μειώνονται βαθμολογικά … κέντρα και επιτηρητές. Ο αριθμός των εισακτέων για το 2011 θα μειωθεί σύμφωνα με άρθρο του «΄Εθνους της Κυριακής» από 7-10%, το κόστος των Πανελλαδικών θα πέσει στο ελάχιστο και οι μαθητές θα έχουν το «ψηφιακό φροντιστήριο» στον υπολογιστή τους.
Οι 88.000 περσινές θέσεις θα κατρακυλήσουν στις 83.000 με 80.000 φέτος. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι φέτος τα ίδια τα ανώτατα ιδρύματα έχουν προτείνει μείωση της τάξεως του 50% στους εισακτέους, ενώ υπήρξαν και σχολές που ζήτησαν να μπει «φραγή εισερχομένων» για το 2011.
Εκτός από τον αριθμό των εισακτέων, όμως, η κρίση χτυπάει για ακόμη μία χρονιά και το σύστημα διεξαγωγής των εξετάσεων. Η εντολή της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου είναι ο περιορισμός του κόστους των Πανελλαδικών.
Σε αυτό τον περιορισμό θα περιληφθούν: η κατάργηση κάποιων επιτροπών και υποεπιτροπών που ασχολούνται με τις εξετάσεις στα λύκεια, η μείωση των βαθμολογικών και εξεταστικών κέντρων, καθώς και η μείωση των επιτηρητών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε εξεταστικό κέντρο κοστίζει στο υπουργείο Παιδείας 3.500 ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι αμοιβές των επιτηρητών

http://troktiko.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...