Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το αλκοόλ κάνει καλό



Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να να ωφελήσει την σωστή λειτουργίας της καρδιάς και της κυκλοφορικού συστήματος

Σύμφωνα με νέες Καναδικές επιστημονικές μελέτες, η κατανάλωση με μέτρο, αλκοολούχων ποτών σε καθημερινή βάση αναζωογονεί την καρδιά και γενικότερα το κυκλοφορικό σύστημα.


όπως δείχνουν οι πρώτες μελέτες, που αξιολόγησε συγκριτικά τις ιατρικές έρευνες 30 ετών πάνω στο θέμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή αλλά συγκρατημένη κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να μειώνει σε ποσοστό 14% έως 25% τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

Μία δεύτερη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ίδια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, υπό τη επίβλεψη του καθηγητή Ουίλιαμ Γκάλι, διαπίστωσε ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (μέχρι 15 γραμμάρια ημερήσιος για τις γυναίκες και 30 γραμμάρια για τους άνδρες) αυξάνει την σωστή χοληστερόλη κι έτσι επίσης ωφελεί το κυκλοφορικό σύστημα και την καρδιά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αποτέλεσμα φαίνεται να προέρχεται από όλες τις μορφές αλκοόλ.

Τις δύο ερευνητικές μελέτες, τις οποίες έβγαλε στο φως το βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, δείχνουν ότι ο συνολικός κίνδυνος θανάτου είναι χαμηλότερος για όσους πίνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ (2,5 έως 14,9 γραμμάρια), καθώς μειώνεται μέχρι 25% ο κίνδυνος για οποιαδήποτε καρδιαγγειακή πάθηση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και την μείωση των εγκεφαλικών.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνετε επίτηδες υπερβολική κατανάλωση με σκοπό να βελτιωθεί η υγεία του καθώς όπως είναι γνωστό, η κατανάλωση σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες συνέπειες.

http://news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...