Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ναυάγησε η διαπραγμάτευση Ε.Ε. – Καναδά για τη Ceta

Η υπουργός Εμπορίου του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις που ήταν σε εξέλιξη με το Βέλγιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Ceta μεταξύ της χώρας της και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνοντας την «ανικανότητα» των Ευρωπαίων να επικυρώσουν αυτή τη συνθήκη.
Οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής απέτυχαν γιατί η γαλλόφωνη Βαλονία του Βελγίου αρνείται να επικυρώσει τη συμφωνία, υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ. Χωρίς τη συγκατάθεση και των πέντε τοπικών κυβερνήσεών του όμως το Βέλγιο δεν μπορεί να στηρίξει τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (Ceta) με τον Καναδά.
Η Φρίλαντ «διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με τους Βαλλόνους και επιστρέφει στον Καναδά», ανέφερε ο εκπρόσωπός της, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές οι συνομιλίες για τη «σωτηρία» της Ceta δεν στέφθηκαν από επιτυχία.
   
Η συμφωνία επρόκειτο να υπογραφεί την επόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
«Τους τελευταίους μήνες εργαστήκαμε στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ. Όμως είναι προφανές ότι η ΕΕ δεν είναι σε θέση τώρα να συνάψει μια διεθνή συμφωνία, ακόμη και με μια χώρα που έχει τις ίδιες ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι ο Καναδάς, με μια χώρα τόσο ευγενική και με τόση υπομονή όσο ο Καναδάς», είπε η Φρίλαντ, φανερά συγκινημένη, κατά την έξοδό της από την έδρα της βαλλονικής κυβέρνησης, στο Ναμίρ.
Η Φρίλαντ επέμεινε ότι «εργάστηκε πολύ σκληρά» αλλά πιστεύει ότι δεν είναι πλέον δυνατή η υπογραφή της συμφωνίας. «Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας και είμαι πολύ λυπημένη», είπε η καναδή υπουργός.

http://www.trelokouneli.gr/nauaghse-h-diapragmateush-e-e-kanada-gia-th-ceta/

 http://kafedakigr.blogspot.com/2016/10/ceta.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...