Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση μασκαρπόνε- 780 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
- 1 κουταλιά καφέ εσπρέσο
- 1 κουταλιά της σούπας Kahlua
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- περίπου 12 σαβαγιάρ κομμένα στη μέση
- 250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
- 1 κουταλιά της σούπας Kahlua
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
- Κακάο σε σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το μείγμα μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Με ένα σύρμα χειρός, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι η κρέμα να γίνει σφικτή σαντιγί.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα μασκαρπόνε μαζί με την σαντιγί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτήξτε κάθε μισό σαβαγιάρ μέσα στο μπολ με τον ζεστό εσπρέσσο με το λικέρ.
- Βάζετε στο πάτο του ποτηριού ένα στρώμα από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια μια κουταλιά από το μείγμα μασκαρπόνε. Γεμίζετε εναλλάξ τα ποτήρια με σαβαγιάρ και κρέμα.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σοκολάτα ή κακάο.
http://www.newsbeast.gr/geuseis/arthro/2396390/mous-tiramisou
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/10/blog-post_9.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...