Μια πολύ υγιεινή και νόστιμη, θρεπτική και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις τα βλήτα με πατάτες και κολοκυθάκια, απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου, σου παρουσιάζω παρακάτω. Όταν την φτιάξεις, στείλε μου σχόλια, εντυπώσεις και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες.
Υλικά
- 1 κιλό στίφνο (χόρτο καλλιεργήσιμο)
- μισό κιλό βλήτα
- μισό κιλό κολοκυθάκια μικρά φρέσκα
- μισό κιλό πατάτες
- λάδι
- λεμόνι
- αλάτι
- μισό κιλό βλαστοί από κολοκυθιές
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε δύο - τρία νερά και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βήμα 2
Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη νερό, λίγο κάτω από τη μέση.
Βήμα 3
Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα, με αρκετό αλάτι, να βράσουν ένα τέταρτο.
Βήμα 4
Προσθέτουμε
τους κολοκυθοκορφάδες να βράσουν 5 λεπτά και αυτοί και μετά τις
πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες χοντρές φέτες (αν είναι μικρές, τις
βάζουμε ολόκληρες).
Βήμα 5
Βάζουμε τέλος και τα χόρτα όλα μαζί ανακατεμένα.
Βήμα 6
Αφού βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά, 10' λεπτά περίπου, τα γυρνάμε να βράσουν πάλι, όσο να ψηθούν τα χορτά.
Βήμα 7
Όταν
είναι έτοιμα, τα περνάμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα
σερβίρουμε κομμένα στα πιάτα με λάδι, λεμόνι αρκετό και αλάτι.
Βήμα 8
Τα βλήτα με πατάτες είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.
http://nostimada.gr/recipes/%ce%b2%ce%bb%ce%ae%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%85%ce%b8%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1/
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/10/blog-post_23.html
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/10/blog-post_23.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...