Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

To MΕGA «βυθίζεται» - Μετά την Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank κατήγγειλε το δάνειo στη ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ

Μετά την Τράπεζα Πειραιώς ήλθε η σειρά της Alpha Bank να καταγγείλει το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ που χορήγησαν οι 4 συστημικές τράπεζες στο MEGA...


Την περασμένη βδομάδα η πρώτη καταγγελία έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς για το δικό της δάνειο προς το κανάλι.

Παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα αν θα γίνει σήμερα ή όχι ΔΣ στο MEGA.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έκανε πρώτη πράξη το τελεσίγραφο που είχε θέσει στους μετόχους της «Τηλέτυπος», ζητώντας την καταβολή έως και την Τετάρτη 13/4 ποσού 11,5 +1 εκατ. ευρώ, ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, και κατήγγειλε ένα διμερές δάνειο που είχε συναφθεί με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού - ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την καταγγελία και των υπόλοιπων δανείων του Mega, εάν δεν υπάρξει αντίδραση από τους μετόχους.
Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του καναλιού είχε ζητηθεί παράταση έως και τις 22 Απριλίου, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, γεγονός που δείχνει και τη στάση που τηρούν πλέον οι τράπεζες απέναντι στους ιδιοκτήτες του Μεγάλου Καναλιού.

Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος είχε επικοινωνήσει με τις διοικήσεις των τραπεζών Alpha και Πειραιώς ζητώντας τους «να κάνουν αυτό που επιβάλλει ο νόμος στην περίπτωση του Mega», ενώ το θέμα παρακολουθεί στενά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η καταγγελία της δανειακής σύμβασης από την Πειραιώς, η οποία έχει χορηγήσει τα μικρότερα δάνεια από το σύνολο των 88 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς ανοίγει τον δρόμο και για την καταγγελία από την πλευρά των υπόλοιπων πιστωτικών ιδρυμάτων. Μάλιστα, ήδη από χθες οι διοικήσεις των τραπεζών βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους, με το ενδεχόμενο να καταγγείλουν συνολικά τα δάνεια να φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ. Πράγμα που σημαίνει ότι ο έλεγχος του καναλιού θα περάσει στις τράπεζες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους νυν μετόχους, αλλά και τους νέους, που είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να τοποθετηθούν στην ΑΜΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι του καναλιού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν εμφανίζονταν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την ΑΜΚ. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είχε δηλώσει πως μπορεί να συγκεντρώσει επενδυτές και να τοποθετήσει 15 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση. Αλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι διατεθειμένος να βάλει ο Δημήτρης Μάρης και όλα αυτά υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων του οικονομικού ελέγχου. Μετά την καταγγελία του δανείου, όμως, οι συνθήκες πλέον αλλάζουν δραματικά.

Να σημειωθεί ότι το κλίμα στο Mega για τους εργαζομένους είναι βαρύ, καθώς το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του δεν επέτρεψε να πληρωθεί το δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη πιθανόν να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τους μετόχους, για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/04/to-mga-alpha-bank-o.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...