Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Σκουπίζουν» τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου Νομικών και της Βουλής

Με συγκατάθεση Βούτση θα μεταφερθούν 67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος - Μετά τα νοσοκομεία και τον ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση ζητά χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και από το Ταμείο των Νομικών

Σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όπου μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, θυμίζοντας έντονα ημέρες του 2015, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, στη σκιά των δηλώσεων Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή».

Έτσι μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, η κυβέρνηση ζήτησε και από τη Βουλή να μεταφέρει τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αντίθεση με πέρυσι, όταν η τότε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε αρνηθεί να πράξει κάτι ανάλογο, φέτος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έδωσε τη σχετική έγκριση, λέγοντας μάλιστα ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις.

Έτσι, η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της ΤτΕ το ποσό των 67 εκατ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των δέκα εκατ. ευρώ.



Την ίδια ώρα, όσον αφορά στα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, και όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Για δεύτερη φορά, δηλαδή, μια αριστερή κυβέρνηση επιλέγει να αντλήσει χρήματα από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τους χειρισμούς της. Την ώρα που οι ασθενείς όταν καταφέρουν να μπουν στα νοσοκομεία υποχρεώνονται να αγοράζουν μόνοι τους στην καλύτερη σαπούνι, οινόπνευμα και βαμβάκι και στη χειρότερη τα φάρμακά τους, και την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σχεδόν σε όποιον μιλάει ελληνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρίνει ότι είναι από εκεί που πρέπει να αντλήσει χρήματα για να αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα.

Συμπληρώνοντας, μάλιστα, το «παζλ» της αριστερής... ευαισθησίας η κυβέρνηση ζήτησε τα ταμειακά διαθέσιμα και του ΟΑΕΔ - κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ σε απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς - την ώρα που ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων επτά ετών με 1.072.2016 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του οργανισμού


Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις αλλά μόνο με μια ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κρύφτηκε πίσω από το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2015 υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τυπική υποχρέωση των νοσοκομείων.



Τώρα ζητούν και τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου Νομικών
Η επιχείρηση-«σκούπα» των ταμειακών διαθεσίμων, μάλιστα, συνεχίζεται με το Ταμείο Νομικών, καθώς η κυβέρνηση ζητά να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά του σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Μέχρι στιγμής, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου Νομικών δεν είναι γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση-«σκούπα» για τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, με έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ίδιο κυβερνητικό αίτημα απευθύνθηκε και στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Δεν έμειναν όμως έξω ούτε τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού Απασχόλησης  Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που, κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό, ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, με  τη συγκατάθεση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, θα μεταφερθούν 67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το αίτημα για να μεταφερθούν τα αποθεματικά της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας. 


http://www.protothema.gr/economy/article/573001/vazoun-heri-kai-sta-tameiaka-diathesima-tou-eopuu/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...