Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Παναγιώτης Σαρρής: Ο κρητικός επιστήμονας που άφησε την Ελλάδα λόγω κρίσης και διαπρέπει στη Μεγάλη Βρετανία



Είναι Ελληνας με καταγωγή από την Κρήτη και εργάζεται ως μοριακός βιολόγος στο καλύτερο ινστιτούτο του κόσμου που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Παναγιώτης Σαρρής από την Ιεράπετρα διαπρέπει στο εξωτερικό, καθώς η ερευνητική του πρόταση επιλέχθηκε έβδομη, σε σύνολο τεσσάρων χιλιάδων περίπου ερευνητικών προτάσεων από όλο τον κόσμο!
«Η έρευνα μου εστιάζεται στην μελέτη των μηχανισμών αλληλεπίδρασης των παθογόνων μικροβίων με τους ξενιστές τους (φυτά και θηλαστικά). Προσπαθούμε να κατανοήσουμε σε μοριακό επίπεδο τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα παθογόνα μικρόβια ώστε να καταστείλουν τις άμυνες του ξενιστή, με αποτέλεσμα την μόλυνση και την πρόκληση νόσου» αναφέρει στο flashnews.
Ξεκίνησες ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική σχολή του Παν/μίου Κρήτης διδάσκοντας ταυτόχρονα στο ΤΕΙ Κρήτης.
Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να φύγει για το εξωτερικό; «Ήταν επακόλουθο της οικονομικής κρίσης. Αποτέλεσμα της κρίσης στην Ελλάδα είναι η σοβαρή μείωση της εθνικής χρηματοδότησής των ερευνητικών ινστιτούτων και πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα η απαράδεχτη υπαγωγή στον νόμο «1 προς 5», των προσλήψεων ερευνητών στα ινστιτούτα και μελών ΔΕΠ στα πανεπιστήμια, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην ποιοτική έρευνα, αναγκάζοντας τους νέους επιστήμονες/ερευνητές να αναζητήσουν λύσεις στο εξωτερικό. Τα παραπάνω, καθώς και η απύθμενη γραφειοκρατία έχουν πλήξει σημαντικά την έρευνα στην Ελλάδα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στην χώρα μας δεν έχουν προκηρυχτεί προγράμματα για χρηματοδότηση της έρευνας, εδώ και πολλά χρόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Σήμερα βρίσκεται στο Sainsbury Laboratory (TSL) του John Innes Centre (JIC), στο Νόριτς της Βρετανίας. Οι εμπειρίες εκεί, πολλές.
«Η πρώτη και σημαντικότερη εμπειρία αφορά στον τρόπο λειτουργίας των Βρετανικών ερευνητικών κέντρων. Υπάρχει άψογη οργάνωση, η οποία εξασφαλίζει στον επιστήμονα ένα άψογο περιβάλλον εργασίας. Δυστυχώς στην Ελλάδα ένας ερευνητής έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα και καταστάσεις οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την ερευνά του» λέει ο ίδιος.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/139072#ixzz2qVX8tTXB

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...