Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ρωσία: Στην τελική ευθεία το σύστημα πλοήγησης Glonass




H Ρωσία εκτόξευσε χθες Σάββατο έναν από τους τελευταίους δορυφόρους που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του συστήματος πλοήγησης που ετοιμάζει, το οποίο, όπως τουλάχιστον ελπίζει η Μόσχα, θα αποτελέσει εναλλακτικά και ανταγωνιστική λύση απέναντι στο σημερινό GPS των Η.Π.Α.

Ο δορυφόρος Glonass-K εκτοξεύτηκε στις 6 πμ και βρίσκεται πλέον σε τροχιά και σύμφωνα με τον Aleksei Zolotukhin εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της χώρας όλα εξελίχθησαν ομαλά.
Μετά την αποτυχημένη εκτόξευση τριών δορυφόρων το 2010, τώρα πλέον απομένουν ακόμα 2 δορυφόροι προκειμένου να ολοκληρωθεί το γεω-πληροφορικό σύστημα της Ρωσίας το οποίο θα στοιχίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει πως το Glonass θα δώσει στην Ρωσία αυτονομία στα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης. Η αποτυχία της εκτόξευσης των τριών δορυφόρων και η πτώση τους στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στην Χαβάη, κόστισε περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια και καθυστέρησε το πρόγραμμα κατά 6 μήνες.
Χωρίς το δορυφορικό σύστημα Glonass, ο ρωσικός στρατός είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί το αμερικανικό σύστημα GPS, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πηγη : newsday.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...