Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ - Βρετανία: Εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη



Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις σε περιοχή κοντά στη Λιβύη, για το ενδεχόμενο που αυτές χρειαστεί να επέμβουν.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, συνταγματάρχης Ντέιβ Λέιπαν, δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί σχεδιαστές του Πενταγώνου εξετάζουν και καταρτίζουν διαφορετικά σχέδια δράσης , καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του βορειοαφρικανικού κράτους συνεχίζονται. Ο Λέιπαν είπε ότι στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, οι αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή έλαβαν διαταγή να κινηθούν σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Λιβύης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο αλλά και νοτιότερα, στον Περσικό Κόλπο, με δύο αεροπλανοφόρα.

Νωρίτερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για την προοπτική επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη προκειμένου να προστατευθεί ο λαός από τις επιθέσεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Κάμερον προέτρεψε τον Καντάφι να αποχωρήσει και δήλωσε ότι θα μελετηθούν όλα τα μέτρα ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον λίβυο ηγέτη προκειμένου να παραιτηθεί. «Δεν αποκλείουμε με κανέναν τρόπο τη χρήση στρατιωτικών μέσων», επεσήμανε ο Κάμερον. «Δεν πρέπει να ανεχθούμε τη χρήση στρατιωτικής βίας από αυτό το καθεστώς εναντίον του λαού του. Σε αυτό το πλαίσιο έχω ζητήσει από το υπουργείο Αμυνας και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων να συνεργαστούν με τους εταίρους μας για την προοπτική επιβολής μίας στρατιωτική ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», προσέθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

http://www.on-news.gr/2011/02/blog-post_7346.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...