Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων και συλλήψεις των ιδιοκτητών τους στο κέντρο του Ηρακλείου, παρουσία εισαγγελέα



DSC03140 Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο χάος των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και της παράνομης στάθμευσης στους πεζόδρομους του κέντρου του Ηρακλείου (και όχι μόνο) εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηράκλειο κος Μαρκάκης.
Συνοδευόμενος από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και από υπαλλήλους του δήμου στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η ενοικίαση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, προχωράει από τις 8 το πρωί σε ελέγχους.

Αυτή τη στιγμή γίνεται κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων στην 25ης Αυγούστου, απ’ όπου και οι φωτογραφίες που βλέπετε, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε γίνει το ίδιο και στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη δύο καταστηματαρχών που επιχείρησαν να πάρουν πίσω τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν ήδη κατασχεθεί.
Σε συνομιλία που παρακολούθησα μεταξύ του εισαγγελέα και του καταστηματάρχη της καφετέριας που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο ιδιοκτήτης απάντησε σε ερώτηση του Εισαγγελέα αν έχει άδεια , ότι έχει υποβάλει τα χαρτιά του, και ότι περιμένει να εκδοθεί. Ο εισαγγελέας τότε έδωσε εντολή να καταγράψουν τα τραπεζοκαθίσματα. Διαμαρτυρόμενος ο ιδιοκτήτης είπε ότι όταν η άδεια είναι υπό έκδοση, μπορεί να βγάλει τα τραπεζοκαθόσματα στον πεζόδρομο. Μάλιστα, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας είπαν στον ιδιοκτήτη: “του το είπαμε”… Αλλά ο εισαγγελέας ήταν ανένδοτος.
“Πες μου εμένα ποιος σου είπε ότι μπορείς να βγάλεις τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια, και τα υπόλοιπα είναι δική μου δουλειά”, απάντησε ο κος Μαρκάκης φεύγοντας, για να ακούσει τον ιδιοκτήτη να του λέει “Σας ευχαριστώ κύριε Εσαγγελέα”. Τότε γυρνάει πίσω ο Εισαγγελέας, προφανώς αντιλαμβανόμενος το ελαφρός ειρωνικό ύφος του ιδιοκτήτη, και του λέει : “Εγώ σας ευχαριστώ κύριε..”  Και συνέχισε προς το Μειντάνι, όπου ζήτησε γερανό για να απομακρυνθούν 3 παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια που είχαν σταματήσει μπροστά από το εργοτάξιο του κτηρίου Αχτάρικα.
Μπράβο στον κύριο Μαρκάκη για την αποφασιστικότητα που δείχνει. Η προσπάθεια αυτή όμως θα πρέπει να είναι καθημερινή, και χωρίς τη δική του παρουσία. Την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει να δείξουν από εδώ και πέρα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με πρώτη τη δημοτική αστυνομία. Αφού έχουν τη στήριξη του Εισαγγελέα, φαντάζομαι ότι μπορούν να προχωρήσουν πλέον σε τακτικότερους ελέγχους, και χωρίς τις τηλεοπτικές κάμερες.

http://antipaloi.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...