Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Ψάχνοντας εκπαιδευτικούς με τα… κιάλια

Με πολλά προβλήματα ξεκινάει ακόμα μια σχολική χρονιά στην Ελλάδα. Από την πρώτη κιόλας μέρα λείπουν χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ πολλά είναι τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν σήμερα, αλλά σε μερικές ημέρες λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η υπηρεσιακή υπουργός Φρόσω Κιάου ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν 6.700 κενά εκπαιδευτικών για τα οποία αναζητούνται τα κατάλληλα κονδύλια, ενώ την ίδια ώρα εγκρίθηκαν κονδύλια για 19.000 αναπληρωτές, 12.000 μέσω ΕΣΠΑ, 7.000 από εθνικούς πόρους, εκ των οποίων οι 3.000 είναι από τον τακτικό προϋπολογισμό και οι 4.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τα περισσότερα κενά σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εντοπίζονται στα σχολεία της Κρήτης, τον Πειραιά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Αιτωλοακαρνανία, την Ανατολική και Δυτική Αττική και την Β’ Θεσσαλονίκης.
Ενώ όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια, τα περισσότερα προβλήματα αφορούν σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Χίο, Έβρο, αλλά και σε πολλά σχολεία της Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι εφέτος στην Αττική προσλήφθηκαν εκπαιδευτικοί μόνο σε έξι ολοήμερα, ενώ πέρυσι είχαν προσληφθεί σε 146 ολοήμερα σχολεία. 
Η κ. Κιάου επισήμανε ότι το θέμα με τα κενά διογκώθηκε λόγω των 3.500 συνταξιοδοτήσεων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ζητά από τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «να μεριμνήσουν για τη στοιχειώδη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της δικαιοδοσίας σας, με το υπάρχον προσωπικό και μέχρι την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας».

δείτε ολο το αρθρο εδώ --> http://www.ereportaz.gr/enarxi-scholikis-chronias-psachnontas-ekpedeftikous-me-ta-kialia/

φωτογραφία facebook.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...