Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η άνοδος και η πτώση της αδίστακτης βαρόνης των ναρκωτικών, La China

Περιγράφεται από τους συντρόφους της ως μανιακό τέρας κι έχει διαπράξει πάνω από 180 δολοφονίες

 

Το πιο ισχυρό θηλυκό των καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, συνελήφθη το Σάββατο, αφότου ο στενός συνεργάτης της El Chino, την κατέδωσε στην αστυνομία με στόχο την μείωση της ποινής του. Ο λόγος βέβαια γι αυτή την πράξη εκδίκησης ήταν πως η αδίστακτη 30χρονη βαρόνη των ναρκωτικών, Melissa γνωστή με το παρατσούκλι «La China», έχασε τον έλεγχο και προκάλεσε το μένος των συνεργατών της.
Η Melissa ενεπλάκη στο οργανωμένο έγκλημα το 2005 όταν ξεκίνησε να δουλεύει για το καρτέλ Damaso. Το εν λόγω καρτέλ είχε στενές επαφές με το καρτέλ Sinaloa που επιχειρεί στο Μεξικό, - σε μια πόλη που μαστίζεται από το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών-  και του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι ο περίφημος El Chapo.

Αφότου οργανώθηκε στη συμμορία, η La China, επωφελούμενη από τον εδαφικό «πόλεμο» κατάφερε να επιβάλει την κυριαρχία της στην πρωτεύουσα La Paz καθώς και στο θέρετρο Cabo San Lucas, επισκέψιμο από εκατοντάδες τουρίστες ετησίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για να επιτύχει το στόχο της διέπραξε μια σειρά από φόνους. Αξιοσημείωτο είναι πως όσο η Μελίσα ήταν ο πηδαλιούχος του ένοπλου τμήματος του καρτέλ οι φόνοι στην περιοχή τριπλασιάστηκαν.
Διάσημη έγινε για την φρικαλεότητάς της, γιατί αφότου απήγαγε τα θύματά της από τις οικογένειές τους επέστρεφε τα νεκρά σώματά τους στο κατώφλι του σπιτιού ως προειδοποίηση για την τοπική κοινωνία. Παρά την ανδροκρατούμενη κουλτούρα των καρτέλ εκείνη κατάφερνε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους συναδέλφους, λέγεται μάλιστα πως στις αρχές της δράσης της, πριμοδοτούσε τους ικανούς με μια δωρεάν τσάντα γεμάτη κοκαΐνη.

Η συλλογή από τα πιστόλια και τα τουφέκια της, με τα οποία συχνά φωτογραφιζόταν, πρόσθετε μεγαλύτερη βαρύτητα στη ήδη τρομακτική φιγούρα της.
Τον Ιούνιο, της ζητήθηκε να αφήσει το μέχρι πρότινος πόστο της, αφού είχε αποφυλακιστεί ο Abel Quintero, ένα έμπειρος δολοφόνος  του κυκλώματος ο οποίος λόγω παλαιότητας έπρεπε να πάρει τη θέση της. Εκείνη έξαλλη με τον υποβιβασμό της αποχώρησε από το καρτέλ και ανακοίνωσε πως τη δημιουργία δική της ανεξάρτητης ομάδας.




Με την ίδια επικεφαλής, πήρε στο πλευρό της παλιούς συνεργάτες. Δεύτερο στην ιεραρχία τοποθέτησε τον περίφημο τον El Chino , ως βασικό δολοφόνο τον Sergio «El Scar» Beltran, έχρισε τον Rogelio «El Tyson» Franco επικεφαλής των οικονομικών και τον Pedro «El Peter» Cisneros αρμόδιο για την πώληση των ναρκωτικών.
Επιπλέον των ανωτάτων στελεχών των καρτέλ της, η La China είχε περισσότερα από 300.000 βαποράκια και στρατιώτες στους δρόμους που έλεγχε, οι οποίοι μάλιστα κυκλοφορούσαν, κατ' εντολή της, με κόκκινες μηχανές για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους.

Στο επόμενο κύμα βίας που ξέσπασε στην περιοχή, τα ποσοστά των θανάτων αυξήθηκαν ραγδαία. Από τους 46 φόνους το 2014 καταγράφηκε ο ίδιος αριθμός μέσα μόλις σε δύο μήνες. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η εξάρθρωση του καρτέλ της La China μετατράπηκε σε στόχο ύψιστης προτεραιότητας για την αστυνομία της περιοχής. Η La China βέβαια αλλάζοντας τακτικά οχήματα και κρησφύγετα, κατάφερνε να αποφεύγει της σύλληψης.
Στις αρχές του Αυγούστου, ανησυχώντας ότι τα οχήματά της είχαν εντοπιστεί από τις αρχές η La China διέταξε τον El Tyson να αγοράσει ένα φορτηγό. Εκείνος κανόνισε με δύο φίλους των γονιών του που πουλούσαν ένα να συναντήσουν την El China. Όταν έφτασαν για να της πουλήσουν το φορτηγό τους εκείνη τους δολοφόνησε για να αποφύγει να πληρώσει. Ο αρμόδιος , El Peter, κλήθηκε να εξαφανίσει τα πτώματα σε μια απομονωμένη περιοχή βόρεια της πόλης. Ωστόσο όταν ο El Tyson έφτασε στη σκηνή του φόνου και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί στους αθώους φίλους των γονιών του απείλησε να την καταγγείλει.





Σε μια έκρηξη οργής για την ενδεχόμενη προδοσία του συνεργάτη της, η La China του έκοψε τα χέρια προτού τον δολοφονήσει και τον θάψει μαζί με τα προηγούμενα θύματα. Ο επόμενος φόνος δεν άργησε να έρθει. Όταν η αγαπημένη πόρνη του αρχιδολοφόνος El Scar αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του εκείνος φαίνεται πως δεν είχε άλλη λύση από να την σκοτώσει... Το τελικό χτύπημα για τη συμμορία όμως ήρθε όταν η La China στόχευσε τον El Tocho, έναν συνεργάτη από το προηγούμενο καρτέλ, επειδή διεκδικούσε μέρος της περιοχής που είχε υπό τον έλεγχό της.
Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του El Tocho,οι γκάνγκστερ της κατάφεραν να απαγάγουν τη φίλη του Lourdes, την οποία η αδίστακτη αρχηγός βασάνισε άγρια για να πάρει πληροφορίες και στη συνέχεια δολοφόνησε. Η άτυχη Lourdes, θάφτηκε δίπλα στα προηγούμενα  θύματα.

Κάπου εκείνη τη στιγμή, ο συνεργάτης υπαρχηγός της, τρομοκρατημένος από το τέρας στο οποίο είχε μετατραπεί η φίλη του, εγκατέλειψε το καρτέλ και συνελήφθη από την αστυνομία.

Οδηγήθηκε στην Πόλη του Μεξικού και όταν ανακρίθηκε, γρήγορα κατέθεσε την ιστορία για το πώς η La China είχε βγει εκτός ελέγχου, ιστορία που επιβεβαιώθηκε από τον El Peter όταν συνελήφθη μια εβδομάδα αργότερα. Εκείνος ήταν που υπέδειξε στην αστυνομία το σημείο που είχαν θάψει τα πτώματα.



Λίγες μέρες μετά την εύρεση των πτωμάτων η La China συνελήφθη κατά την διάρκεια καταδίωξης στους δρόμους της Λα Παζ. Οδηγήθηκε στις φυλακές όπου και ανακρίνεται για τη δράση της, ενώ μέχρι στιγμής της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για περισσότερες από 150 δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος...



http://www.newsbeast.gr/world/arthro/1963287/i-anodos-ke-i-ptosi-tis-adistaktis-varonis-ton-narkotikon-la-china

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...