Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Νιώθετε πεσμένοι; Φάτε ψάρι!

Η κατανάλωση πολλών ψαριών βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντονγκφένγκ Ζανγκ του Τμήματος Επιδημιολογίας και Στατιστικών Υγείας του Ιατρικού Κολλεγίου του κινεζικού Πανεπιστημίου Τσινγκντάο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Epidemiology and Community Health", μελέτησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 26 έρευνες, οι οποίες έγιναν μεταξύ 2001-2014 και συνολικά αφορούσαν πάνω από 150.000 άτομα από όλες τις ηπείρους.
Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι τρώνε τα περισσότερα ψάρια, έχουν κατά μέσο όρο 17% μειωμένο κίνδυνο για κατάθλιψη, σε σχέση με όσους τρώνε τα λιγότερα ψάρια μέσα στην εβδομάδα. Η συσχέτιση είναι πιο ορατή στην Ευρώπη. Η μείωση του κινδύνου κατάθλιψης χάρη στα ψάρια είναι ελαφρώς μεγαλύτερη στους άνδρες (20%) από ό,τι στις γυναίκες (16%).
Από κατάθλιψη πάσχουν περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και έως το 2020 αναμένεται να είναι η δεύτερη σημαντικότερη αιτία κακής υγείας παγκοσμίως.
Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ψάρια, μπορούν να επιδράσουν στη δραστηριότητα ζωτικών ουσιών του εγκεφάλου, των νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, που αποτελούν, άλλωστε, και τους βασικούς στόχους των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.
Επιπλέον, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που υπάρχουν στα ψάρια, επίσης βοηθούν στην μείωση του κινδύνου για κατάθλιψη. Γενικότερα, η κατανάλωση πολλών ψαριών αποτελεί ένδειξη μιας υγιούς διατροφής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.capital.gr/health/3061783/niothete-pesmenoi-fate-psari

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...