Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Με αυξημένο επιτόκιο δανείστηκε η Πορτογαλία

 Με αυξημένο επιτόκιο δανείστηκε η Πορτογαλία
 
Σε δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε το πορτογαλικό δημόσιο, αντλώντας 2 δισ. ευρώ με αυξημένο επιτοκιακό κόστος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία, παρά το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει. Συγκεκριμένα, διέθεσε έντοκα γραμμάτια διάρκειας τριών μηνών με επιτόκιο 1,9%, από 1,4% στην προηγούμενη δημοπρασία, και εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,2%, από 1,8%, ενώ η απόδοση των 18μηνων ομολογιών ανήλθε στο 2,99%, από 2,97%.
Η τρόικα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως θεωρεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων βρίσκονται σε καλή πορεία. Ωστόσο, η θετική αποτίμηση της τρόικας δεν φαίνεται να έπεισε τους επενδυτές. Αναλυτής της τράπεζας Carregosa υποστήριξε ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού δεν αποτέλεσε έκπληξη. Επισήμανε δε, την γενικότερη αύξηση των αποδόσεων των πορτογαλικών χρεογράφων, ειδικά των βραχυπρόθεσμων, στην δευτερογενή αγορά τις τελευταίες εβδομάδες.

http://troktiko.eu/2012/11/me-auxhmeno-epitokio-daneisthke-h-portogalia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...