Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Εκατοντάδες αντάρτες και Κούρδοι μαχητές στα τουρκικά σύνορα


Εκατοντάδες αντάρτες και Κούρδοι μαχητές συγκεντρώνονται σήμερα στο Ρας αλ Άιν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βορειοανατολική Συρία όπου κατοικούν... κυρίως Κούρδοι, ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κάτοικοι.

Οι μαχητές αυτοί ανήκουν στην Επιτροπή Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), την ένοπλη πτέρυγα του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης, συριακού κλάδου του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK, οι κούρδοι αντάρτες της Τουρκίας), που κατηγορείται από τους αντάρτες ότι παίζει το παιγνίδι του καθεστώτος.

Ελέγχουν τις περιοχές βορείως και ανατολικά του Ρας αλ Άιν, ενώ οι αντάρτες, οι οποίοι ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως το Μέτωπο Αλ Νόσρα και η ταξιαρχία Γουράμπα αλ Σαμ, ελέγχουν τις νότιες και τις δυτικές περιοχές, καθώς και το μεθοριακό πέρασμα προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με ακτιβιστές τους οποίους επικαλείται το Παρατηρητήριο, περίπου 200 μαχητές του Αλ Νόσρα και περίπου εκατό άνδρες της Γουράμπα αλ Σαμ, με την υποστήριξη τριών αρμάτων μάχης που κατελήφθησαν από το στρατό στη διάρκεια μαχών στην περιοχή, βρίσκονται στο Ρας Αλ Άιν, όπου έχουν συρρεύσει επίσης 400 κούρδοι μαχητές. Κανένας μαχητής δεν είναι παρών στο κέντρο της τοποθεσίας αυτής, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της.

Ένας κάτοικος, που είπε πως ονομάζεται Αμπού Μοχάμεντ, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μάχες επανελήφθησαν και ανέφερε πως οι αντάρτες έφτασαν από την Τουρκία με τρία άρματα μάχης.

"Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν διαφύγει και οι λίγοι που έχουν απομείνει ζουν μέσα στην ανασφάλεια και σε κακές ανθρωπιστικές συνθήκες επειδή, εξαιτίας των μαχών, το νερό και το ηλεκτρικό είναι μονίμως κομμένα", πρόσθεσε ο γεωργός αυτός.

Τη Δευτέρα οι μάχες ανάμεσα σε Κούρδους και αντάρτες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 34 ανθρώπους, από τους οποίους οι 29 ήταν μαχητές του Αλ Νόσρα και της Γουράμπα αλ Σαμ και ένας ήταν επικεφαλής της κουρδικής τοπικής διοίκησης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος των δύο εκατομμυρίων Κούρδων της χώρας, οι πολιτοφυλακές των οποίων είναι ανεξάρτητες και μερικές φορές εχθρικές προς το Ελεύθερο Συριακό Στρατό.
aegeantimes.gr
  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7088.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...