Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Αρχαιοκάπηλοι οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Μουσείο

Πάγκο με μικροαντικείμενα στο Μοναστηράκι διατηρούσε ένας εξ αυτών


Ένας 41χρονος άνδρας, που διατηρεί πάγκο με μικροαντικείμενα στο Μοναστηράκι, είναι ο εγκέφαλος της μεγάλης κλοπής στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, που σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2012.

Ο 41 ετών αρχαιοκάπηλος (δεν έχει εξακριβωθεί αν συμμετείχε στη ληστεία) καθώς και οι δύο συνεργάτες του, ηλικίας 36 και 50 χρόνων, επίσης αρχαιοκάπηλοι, κρατούνται στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο 41χρονος ήταν αυτός που προσπάθησε να πουλήσει το χρυσό δακτυλίδι που είχε κλαπεί από το μουσείο, σε αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Ο αρχαιοκάπηλος απαιτούσε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για να του πουλήσει το χρυσό δαχτυλίδι και στη συνέχεια έπεσε στις 300.000 ευρώ.

Ο αστυνομικός που εμφανίστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου είχε μαζί του τα χρήματα και όταν τα παρέδωσε και πήρε το δαχτυλίδι άλλοι αστυνομικοί όρμησαν στο δωμάτιο για να τον συλλάβουν με αποτέλεσμα ο δράστης να βγάλει πιστόλι αλλά αμέσως συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί αφού τον ανέκριναν τους αποκάλυψε ότι τα υπόλοιπα 75 αρχαία αντικείμενα τα είχαν θάψει σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Μουσείο στο χωριό Κοσκινάς της Ηλείας.

Ο συγκεκριμένος δράστης το τελευταίο διάστημα επισκεπτόταν συνέχεια την Πάτρα ενώ μένει στην Αθήνα στα Σεπόλια και διατηρεί πάγκο με μικροαντικείμενα στο Μοναστηράκι.

Ο ίδιος αναζητούσε αγοραστές για τα αρχαία ανάμεσα σε επιχειρηματίες της Πάτρας με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις δηλώσεις των αστυνομικών να φτάσει σε αυτούς πληροφορία από πληροφοριοδότη της Ασφάλειας Πατρών.

Η Ασφάλεια της Πάτρας τον παρακολουθούσε συνέχεια ενώ δύο μόνο φορές είχαν βρεθεί από κοντά με τον υποτιθέμενο αγοραστή αστυνομικό.

Εκτός από τους τρεις που συνελήφθησαν η Ασφάλεια Πατρών αναζητεί ακόμα δύο συνεργάτες των τριών που συνελήφθησαν προκειμένου να αποδοθούν και σε αυτούς οι σχετικές κατηγορίες.

Επίσης, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν γενετικό υλικό που βρήκαν στο σημείο της ληστείας στις 17 Φεβρουαρίου του 2012 ενώ το πιστόλι του 41χρονου στάλθηκε στις εγκληματολογικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.

Επίσης, η αρχική τιμή που ζητούσαν οι αρχαιοκάπηλοι προκειμένου να πουλήσουν όλα τα αντικείμενα μαζί σε έναν αγοραστή, ήταν 4 εκατομμύρια ευρώ.


http://www.aggouria.gr/2012/11/blog-post_5383.html#.ULEqB4bhW70

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...