Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται οι πρώτοι οπτικοί δίσκοι χωρητικότητας 1TB


Αν συγκρίνουμε την χωρητικότητα ενός CDROM και ενός DVD, 700MB και περίπου 5GB αντίστοιχα, η χωρητικότητα ενός δίσκου Blu-Ray στα 25GB είναι αρκετά εντυπωσιακή. Και πάλι όμως δεν είναι τίποτε σε σχέση με τους οπτικούς....


δίσκους που αναμένεται να κυκλοφορήσει η FujiFilm μέχρι το 2015. Αυτό γιατί η εταιρεία υπόσχεται πως μέχρι τότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά οπτικούς δίσκους χωρητικότητας 1 terrabyte, χωρητικότητα που ισούται περίπου με 40 δίσκους Bly-Ray ή 200 DVD!

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ακούμε για δίσκους του 1TB. Η TDK είχε ανακοινώσει την κατασκευή ενός τέτοιου το 2010, αλλά τρία χρόνια αργότερα ακόμα δεν έχει παρουσιάσει κάποια υλοποίηση. Από την άλλη η FujiFilm προβλέπει πως θα μπορέσει να τους κυκλοφορήσει για τους καταναλωτές μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Η εταιρεία υπολογίζει πως το κόστος κατασκευής τους θα είναι αρκετά χαμηλότερο από τα Blu-Rat, ενώ αναφέρεται ακόμα και στην μελλοντική κατασκευή οπτικών δίσκων στα 15TB!

Όπως και να έχει έχουμε ακόμα καιρό μέχρι την κυκλοφορία τους. Ακόμα και σε διάστημα δυο ετών, η ιδέα ενός «CD» με χωρητικότητα 1TB ακούγεται αρκετά καλή. Παράλληλα όμως το ρίσκο της FujiFilm είναι αρκετά μεγάλο, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον οι συμβατικοί τρόποι αποθήκευσης, όπως τα CD και οι σκληροί δίσκοι να αντικατασταθούν τελείως από μνήμη flash, όπως τα USB sticks και οι δίσκοι SSD. 
 
 http://www.trelokouneli.gr/2012/11/1tb.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...