Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ο κόκκινος πλανήτης είναι «φιλικός» προς τον άνθρωπο


Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου ο άνθρωπος κάποια μέρα καταφέρνει να ζήσει στον Άρη, γίνονται εν μέρει πραγματικότητα, καθώς ο ρομποτικός γεωλόγος της NASA, Curiosity, έστειλε πίσω στη Γη, ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτουν ότι... η επιφάνεια του Άρη δεν είναι επικίνδυνα ραδιενεργή, όπως υποψιάζονταν οι επιστήμονες, λόγω της λεπτής του ατμόσφαιρας.

Όπως αναφέρει η theregister, το εύρημα αυτό δεν εξαλείφει τους κινδύνους της ακτινοβολίας, καθώς κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής καταιγίδας, τα υψηλά επίπεδα μπορούν να αποβούν μοιραία για τους μελλοντικούς επισκέπτες του Άρη.

Ακόμα ένας παράγοντας, ο οποίος είναι σημαντικός για μία ενδεχόμενη ανθρώπινη επίσκεψη στον Άρη είναι το νερό, καθώς όπως όλα δείχνουν το Curiosity ανακάλυψε ότι τα αποθέματα νερού στον πλανήτη μπορεί να είναι μεγαλύτερα απ' ότι υπολόγιζαν οι ειδικοί.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες νερού, οι μελλοντικοί αστροναύτες θα μπορούν να παράγουν καύσιμα για το διαστημικό τους όχημα, η ακόμα και οξυγόνο για τις φιάλες τους.

Η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στον Άρη μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως τελικά δεν είμαστε μονοί μας στο διάστημα, καθώς το νερό αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης εξωγήινων μικροβίων.
lifo.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3314.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...