Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

National Geographic Ιράν : Γιατί λαμπυρίζει αυτή η παραλία κάθε βράδυ;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία μοναδική λήψη είχε ένας φωτογράφος του National Geographic που βρέθηκε στο Ιράν.
Ο Πουγιάν Σαντπούρ έκανε μία βόλτα στην περιοχή Λαράκ στο Ιράν και έβγαλε μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται η ακροθαλασσιά να λαμπυρίζει. Για ποιο λόγο; Επειδή έχει πλαγκτόν.
Το πλαγκτόν είναι περισσότερο γνωστό για την παραγωγή οργανικών ενώσεων, για το ότι καταβροχθίζεται από τις γαρίδες, και για το γεγονός ότι παρασύρεται άσκοπα στην επιφάνεια των θαλασσών.
Ωστόσο ορισμένα είδη πλαγκτόν, είναι βιοφωταυγή, παράγουν δηλαδή μια ουσία που λάμπει στο σκοτάδι. Αυτή η διαδικασία αποτυπώθηκε στην εικόνα του Πουγιάν.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο στο ανθρώπινο μάτι, στην πραγματικότητα όμως προορίζεται για να τρομάξει μακριά τα αρπακτικά ζώα.  Η βιοφωταύγεια εμφανίζεται σε μια ποικιλία από φυτοπλαγκτόν και ζωικά πλαγκτόν, χρωματίζοντάς το πράσινο, πορτοκαλί, κόκκινο και μπλε.

 http://www.koolnews.gr/extras/655619-giati-lampurizei-auti-i-paralia-kathe-vrady-ena-eklpliktiko-fainomeno-pou-exei-mia-apla-exigisi/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...