Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μάρδας: Αν γυρίζαμε στη δραχμή, θα ήταν 1:1000, τουλάχιστον

Τις επιπτώσεις από τυχόν επιστροφή της χώρας στη δραχμή περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Mega.
Σύμφωνα με τον υπουργό σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ και οι 1.000 δραχμές για 1 ευρώ θα ήταν επιεικής εκτίμηση - η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με τα άλλα νομίσματα θα έφτανε και το 70% με αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών.
Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000% και σημείωσε μάλιστα ότι αυτό έγινε στην Αργεντινή που είναι μια χώρα με τεράστια παραγωγή.
«Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων. Υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000. Ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί στο 20% ή το 30%»είπε.
«Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαΐρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο κύριος Μάρδας αποκάλυψε ότι σήμερα ή αύριο θα δώσει στη δημοσιότητα ένα κείμενο σε συνεργασία με άλλο υπουργό της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις. Μάλιστα ο κ. Μάρδας είπε ότι τις επιπτώσεις αλλά και άλλα «πιο πικρά» τα έχει εξηγήσει ήδη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.


http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/230936/mardas-an-gyrizame-sth-drahmh-tha-htan-11000.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...