Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Να αγοράσει το ΝΑΤΟ τα δύο Mistral αντί να πάνε στη Ρωσία!

Τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία τύπου Mistral που κατασκευάζει η γαλλική DCNS για λογαριασμό της Ρωσίας, η παράδοση των οποίων έχει ανασταλεί εξαιτίας των γεγονότων στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο πλαίσιο της δημιουργίας δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ο πρώην ανώτατος συμμαχικός διοικητής των δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR), Ελληνοαμερικανός ναύαρχος εν αποστρατεία, Τζέιμς Σταυρίδης.
Ο ναύαρχος Σταυρίδης δήλωσε, ότι θα ήταν γελοίο από τη μία το ΝΑΤΟ να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία και από την άλλη να πουλάει οπλικά συστήματα στη Ρωσία. Οπότε, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί δραματικά, η ιδέα αγοράς των πλοίων – εκτοπίσματος 20.000 τόνων – από το ΝΑΤΟ έχει λογική, αν και αναγνώρισε ότι είναι ακόμα νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα τι πρέπει να γίνει.
Τα δύο πλοία, το «Βλαδιβοστόκ» και το «Σεβαστούπολη» έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να εκτελούν επιχειρήσεις στο περιβάλλον της Αρκτικής, εκτός που να φέρουν τα βαρύτερα σε γενικές γραμμές ρωσικά ελικόπτερα, κάτι που θα ενίσχυε το ΝΑΤΟ που δεν διαθέτει και πολλά μέσα για την περιοχή. Τα πλοία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και ως πλοία λογιστικής υποστήριξης για τις αποστολές του ΝΑΤΟ.
Πέραν όμως των στρατηγικών υπολογισμών υπάρχουν οι αντίστοιχοι πολιτικοί. Προτεραιότητα θα ήταν σε κάθε περίπτωση, το να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να καταβληθούν ειλικρινείς προσπάθειες επούλωσης των πληγών που άνοιξε η κρίση στην Ουκρανία. Η συνεννόηση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, είναι απολύτως εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την παγκόσμια σταθερότητα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=110724

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...