Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ιράν αντιδρά με αποστολή υποβρυχίου ρωσικής κατασκευής στον Περσικό

Οι εντάσεις στον Περσικό ανεβαίνουν. Το Ιράν αντιδρά δυναμικά στις κοινές ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ και 30 άλλων χωρών στον Κόλπο.

 Δύο μόλις ημέρες μετά την έναρξη των κοινών ναυτικών ασκήσεων των ΗΠΑ και 30 άλλων χωρών στον Περσικό Κόλπο, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι στέλνει ένα ρωσικό υποβρύχιο για να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή.

Το υποβρύχιο Τaregh-1 της κλάσης Κilo έχει λάβει εντολή να αποπλεύσει για το νότιο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισής του πριν από λίγους μήνες.

Η αποστολή του υποβρύχιου συμπίπτει χρονικά με την ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων του Ιράν στην περιοχή. Μια ιρανική φρεγάτα, η Sahand, έχει επίσης ξεκινήσει για τον Περσικό μετά την αναβάθμισή της και αναμένεται να είναι έτοιμη για χρήση στο εγγύς μέλλον.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον έλεγχο όλων των στρατιωτικών υποθέσεων, δήλωσε ότι το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε άλλη χώρα.

"Οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αναβαθμιστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε κανείς να μην είναι σε θέση να παραβιάζει τον ενισχυμένο "φρούριο" του Ιράν", δήλωσε ο Χαμενεΐ την Τρίτη, 18/09, στα πλαίσια επίσκεψής του σε ναυτική βάση στο βόρειο ιρανικό λιμάνι του Noσάρ.

30 χώρες συμμετέχουν στα γυμνάσια ναρκαλιείας που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των ΗΠΑ στον Περσικό και σήμερα τρία βρετανικά πολεμικά πλοία εντάχθηκαν στην αρμάδα. Ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν είναι η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία.


Οι ασκήσεις ερμηνεύονται από αναλυτές ως επίδειξη δύναμης των Δυτικών, που σκοπό έχουν να προειδοποιήσουν την Τεχεράνη να μην διακόψει τη διέλευση πετρελαιοφόρων από τις ζωτικές θαλάσσιες οδούς στα Στενά του Ορμούζ. 18 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, που αντιστοιχούν στο 35% περίπου των μεταφορών πετρελαίου στον κόσμο, περνούν από τα στενά σε καθημερινή βάση.

 http://kostasxan.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8171.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...