Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κανονικά λειτουργούν τα ΤΕΙ

Κανονικά λειτουργούν τα ΤΕΙΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Κανονικά λειτουργούν από σήμερα όλα τα ΤΕΙ της χώρας καθώς το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών των Ιδρυμάτων δεν αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από τις εξετάσεις (σ.σ. που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα) , αλλά, προτείνει:
• τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με μορφές και δράσεις που θα επιλέξουν οι τοπικοί Σύλλογοι Ε.Π.
• τη διοργάνωση, κατά τις επόμενες ημέρες, μαζικών συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις της χώρας. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτεί το Προεδρείο της ΟΣΕΠ να έλθει σε επαφή με την ΠΟΣΔΕΠ και την ΕΕΕ για κοινή δράση. Επίσης το διευρυμένο ΚΔΣ καλεί τα Μέλη Ε.Π., να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ στις 26-09-2012.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Στις 14/09/2012, συνεδρίασε το διευρυμένο ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ (συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Συλλόγων Ε.Π. των ΤΕΙ), με θέμα «σχεδιαζόμενες περικοπές στο μισθολόγιο Ε.Π. των ΤΕΙ». Το ΚΔΣ επισημαίνει τα παρακάτω:
Σε μια περίοδο που οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ έχουν μειωθεί περισσότερο από 50%, σε μία περίοδο που δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου μας, σε μια περίοδο που μειώνονται δραστικά οι πιστώσεις για πρόσληψη του απαραίτητου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, ανακοινώθηκε νέα μείωση των αποδοχών μας της τάξης του 20%.
• Αρνούμαστε να αποδεχτούμε το συνεχές «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» που επιβάλλεται και σαρώνει με οριζόντιες περικοπές μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, και αποσαθρώνει όλες τις δομές του κοινωνικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα δεν διευρύνει τη φορολογική βάση με τους πραγματικά έχοντες και κατέχοντες, και δεν μεριμνά για τον περιορισμό της σπατάλης και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
• Καμιά περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές μας ως ακαδημαϊκών δασκάλων, οι οποίοι διεξάγουν το εκπαιδευτικό και επιστημονικό τους έργο με τις πλέον αντίξοες συνθήκες, καθώς η δημόσια δαπάνη για τα Ανώτατα Ιδρύματα μειώνεται δραματικά, ενώ αυξάνει συνεχώς ο λόγος διδασκόμενων προς διδάσκοντες. Η πολιτική αυτή των περικοπών σε μισθούς και σε προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων έχει άμεση συνέπεια στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της έρευνας και επακόλουθα στην αξία των πτυχίων.
• Ήδη, τα δύο τελευταία χρόνια, οι συνεχείς περικοπές και οι κρατήσεις στις αμοιβές μας, οι ειδικές έκτακτες εισφορές, η αύξηση της φορολογίας και το πάγωμα του επιδόματος ωρίμανσης έχουν οδηγήσει σε μείωση των μισθών μας έως και 40%. Σημειώνουμε ότι οι μισθοί των λειτουργών ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας (ΔΕΠ/ΕΠ/Ερευνητών), πολύ πριν αρχίσουν οι περικοπές, από το 2004, ήταν καθηλωμένοι σε αντίθεση με τους μισθούς άλλων δημοσίων λειτουργών που είχαν αυξηθεί μέχρι και 100% τα τελευταία χρόνια.
• Η περεταίρω μείωση των μισθών θα έχει σαν συνέπεια την πλήρη απαξίωση των διδασκόντων στα ΑΕΙ, με συνέπεια οι υπηρετούντες καθηγητές όλων των βαθμίδων να αναζητήσουν διέξοδο σε ιδρύματα του εξωτερικού. Η επένδυση στη γνώση, την έρευνα και το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την ύφεση και για μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
• οι περαιτέρω μειώσεις μισθών στα ΑΕΙ, θα έχουν, επίσης, επώδυνες συνέπειες στους συνταξιούχους συναδέλφους μας, οι οποίοι θα υποστούν διπλή μείωση (μία από την περικοπή μισθού – αφού η σύνταξη είναι συνδεδεμένη με το μισθολόγιο των εν ενεργεία και μια δεύτερη περικοπή από τη σύνταξή τους – η οποία θα εφαρμοστεί, οριζόντια, για όλους τους συνταξιούχους).
Διεκδικούμε:
• ένα ενιαίο μισθολόγιο δημόσιων λειτουργών, με ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων, καθώς αυτά αφορούν στην ουσία του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που διεξάγουμε.
• να μη γίνει καμία μείωση του έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού γιατί, ήδη, τα ιδρύματα λειτουργούν οριακά και ο κίνδυνος να μην πραγματοποιούνται πολλά εργαστηριακά μαθήματα είναι ορατός.
• άμεσο διορισμό των συναδέλφων που έχουν εκλεγεί σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού τα δυόμισι τελευταία χρόνια.
• αύξηση της χρηματοδότησης στα ΑΕΙ, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους και να διασφαλιστεί η φοιτητική μέριμνα (σίτιση και παροχή εκπαιδευτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές μας).
Το διευρυμένο ΚΔΣ, προτείνει:
• τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με μορφές και δράσεις που θα επιλέξουν οι τοπικοί Σύλλογοι Ε.Π.
• τη διοργάνωση, κατά τις επόμενες ημέρες, μαζικών συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις της χώρας. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτεί το Προεδρείο της ΟΣΕΠ να έλθει σε επαφή με την ΠΟΣΔΕΠ και την ΕΕΕ για κοινή δράση.
Επίσης το διευρυμένο ΚΔΣ καλεί τα Μέλη Ε.Π., να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ στις 26-09-2012.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Τσάκνης
Καθηγητής
ΤΕΙ Αθήνας
Ο Γραμματέας
Κυριάκος Τσινίδης
Καθηγητής Εφαρμογών
ΤΕΙ Λάρισας
http://www.esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/tritovathmia/item/29806-kanonika-leitoyrgoyn-ta-tei.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...