Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Προσφυγή της Κομισιόν Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για τις ενισχύσεις στα Ελληνικά Ναυπηγεία


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαπιστώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση παλαιότερης απόφασής της.. η οποία αφορούσε την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων προς την επιχείρηση Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από το 1990 το Συμβούλιο της ΕΕ και η Επιτροπή έχουν εκδώσει μια σειρά από μέτρα που αφορούσαν κρατικές ενισχύσεις προς την επιχείρηση Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ που χορήγησε το ελληνικό Δημόσιο κυρίως για τη πραγματοποίηση επενδύσεων.
Στις 2 Ιουλίου 2008 η Επιτροπή εξέδωσε την απόφαση η οποία ορίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει από την Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ τις ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα, πέρα από τις εγκριθείσες ενισχύσεις ύψους 189,5 εκατ. ευρώ που εφαρμόστηκαν καταχρηστικά, οι ενισχύσεις αυτές αφορούν εγγυήσεις δανείου, δάνεια, εισφορές κεφαλαίων, αντεγγύηση, εγγυήσεις και προκαταβολές καθ' υπέρβαση των δαπανών για την εκτέλεση των συμβάσεων που ανέρχονται στο ποσό περίπου των 230 εκατ. ευρώ κατά το χρονικό σημείο που χορηγήθηκαν.
Η εγγύηση αποζημίωσης που χορήγησε η ΕΤΒΑ στην HDWΙΡ euostaal για κάθε κρατική ενίσχυση που θα ανακτηθεί από την Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ πρέπει επίσης να διακοπεί αμέσως, αναφέρει η Επιτροπή.
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=&artId=370442&dt=29/11/2010#ixzz16iKYwzuD

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...