Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μείωση 40% στις πωλήσεις υπολογιστών στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο


Αθήνα
Κατά 40,4% μειώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, οι λιανικές πωλήσεις υπολογιστών, με την πτώση στους φορητούς υπολογιστές να ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα της IDC, για το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις υπολογιστών περιορίστηκαν στις 221.015 μονάδες, συγκριτικά με 370.853 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Ακόμα και στην κατηγορία των δημοφιλών φορητών υπολογιστών, η πτώση έφτασε το 45,6%. Εξαίρεση αποτελούν οι φορητοί υπολογιστές για επαγγελματίες, στους οποίους σημειώνεται αύξηση 5%.
 Αντίθετα, οι φορητοί για τους οικιακούς καταναλωτές κατέγραψαν σημαντική κάμψη 53,4%, Ακόμα και η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο δεν επηρέασε την αρνητική τάση.

Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις των σταθερών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 19,5%. Στα επαγγελματικά συστήματα η πτώση ήταν 13,4%, ενώ για τους οικιακούς υπολογιστές κατά 27%.

Μικρότερες παραγγελίες


Πολλές εταιρείες κατέγραψαν μειωμένες πωλήσεις συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Μειωμένες κατά 14,6% εμφανίστηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Info-Quest και ανήλθαν στα 237,3 εκατ. ευρώ έναντι 277,9 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή προέρχεται από τους κλάδους πωλήσεων προϊόντων και λύσεων πληροφορικής. Πτώση κατά 32% παρουσίασαν και οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας, στα 98,8 εκατ. ευρώ έναντι 145,4 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται στη συνεχιζόμενη κάμψη της καταναλωτικής ζήτησης, καθώς και στην αυστηρότερη πιστοδοτική πολιτική της εταιρίας προς τους πελάτες χονδρικής. Μικρή μείωση των πωλήσεων της τάξης του 2,3% εμφάνισε και ο όμιλος Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ.

Σχολιάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop.gr, Σίμος Μαυροειδής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι ημερήσιες παραγγελίες μας δεν έχουν μειωθεί αισθητά, αλλά το μέσο ύψος παραγγελίας έχει υποστεί πτώση, υπογραμμίζοντας την τάση των καταναλωτών για φθηνότερα προϊόντα. [...] στο σύνολο του έτους, περιμένουμε μια μείωση του κύκλου εργασιών της τάξης του 10% με αντίστοιχη μείωση της κερδοφορίας».

Μάρκες

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της IDC, την πρώτη πεντάδα στο σύνολο των πωλήσεων υπολογιστών απαρτίζουν οι Hewlett -Packard με μερίδιο αγοράς 29,4%, Acer Group με 15,4%, Toshiba με 8,4%, Πλαίσιο με 7,8% και Dell με μερίδιο αγοράς 6,7%.

Στους φορητούς υπολογιστές, η πρώτη πεντάδα περιλαμβάνει τη Hewlett Packard με μερίδιο 34,6%, την Acer Group με 20,9%, την Toshiba με 11,5%, τη Sony με 8,9% και τη Lenovo με 6,4%.

Στην πρώτη πεντάδα με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στους σταθερούς Η/Υ τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους οικιακούς καταναλωτές περιλαμβάνονται οι Πλαίσιο με μερίδιο 20,8%, Hewlett Packard με 15,2%, e-shop με 9,6%, Dell με 8,3%, Multirama με 7,6%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.in.gr//

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...