Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10-15 χρόνια για να ανακάμψει πλήρως, εκτιμά ο Σιόπα



Ο κ. Σιόπα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου
Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία θα είναι μία μακρά διαδικασία η οποία θα κρατήσει χρόνια, και σίγουρα μετά τη λήξη του Μνημονίου το 2013, προέβλεψε ο Τομάσο Πάντοα Σιόπα, σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο ίδιος μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου εκτίμησε ότι για να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας θα απαιτηθούν 10-15 χρόνια, όσο διάστημα δηλαδή χρειάστηκε να ανακάμψει και η γερμανική οικονομία. Ο ίδιος αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του Μνημονίου αναγνώρισε ότι έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα τα οποία έχουν βελτιώσει τη θέση της χώρας. Ωστόσο διέκρινε πέντε κινδύνους:
  • Το ενδεχόμενο κόπωσης τόσο της κυβερνητικής προσπάθειας όσο και της κοινωνίας
  • Τη χαμηλότερη της συμφωνηθείσας ταχύτητα προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών
  • Τη δυσκολία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για το άμεσο μέλλον, οι οποίες, όπως είπε, είναι πιο δύσκολες από τις αρχικές
  • Την «ανυπομονησία» που επιδεικνύουν οι αγορές
  • Το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης.
Μιλώντας για την κρίση γενικότερα, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ανέφερε ότι δεν είναι αμιγώς ελληνική αλλά αποτελεί κρίση ολόκληρη της Ευρώπης. Συμπλήρωσε δε ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης, ευρωπαϊκής προσπάθειας για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Ανέφερε ακόμη ότι οι παρούσα κατάσταση με την επέκταση της κρίσης στην Ιρλανδία ευνοεί την ελληνική υπόθεση. Και τούτο γιατί, μεταξύ άλλων, γίνεται πλέον φανερό, όπως υποστήριξε, ότι «στόχος της επίθεσης δεν ήταν η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ». Ο ίδιος, τέλος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Ο κ. Σιόπα είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στην ΕΕ και οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, στην οποία θα συζητηθεί, κυρίως, το θέμα της δημιουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και σημαντικές εμπειρίες άλλων χωρών, με σημαντικά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. * Στο συνέδριο μίλησε ο Πίτερ Βάις, ο οποίος παρέστη αντί του προγραμματισμένου μέλους της τρόικας Σερβάς Ντερούζ. Όπως υποστήριξε, η καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών μεταξύ άλλων οφείλεται στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, στις δημοτικές εκλογές αλλά και στο γεγονός ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που είναι πιο δύσκολο να σχεδιαστούν, και για τις οποίες χρειάζεται να ξεπεραστούν ισχυρά συμφέροντα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231069409

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...