Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Βουλγαρία: Ανακάλυψαν αρχαία νομίσματα του 3ου και του 4ου αιώνα



Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ευρήματα των τελευταίων ανασκαφών στην αρχαία πόλη Περπερικόν της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον Βούλγαρο αρχαιολόγο, Νικολάι Οβτσάροφ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή τους. Όπως είπε, μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται ένα ιατρικό εργαλείο που χρονολογείται στη ρωμαϊκή περίοδο, τμήμα ρωμαϊκού φανού από τον 3ο αιώνα καθώς και αρχαία νομίσματα του 3ου και του 4ου αιώνα, όταν η πόλη είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της ανάπτυξής της. Επίσης, βρέθηκαν δύο μεσαιωνικά αντικείμενα, που είναι ένα τμήμα αργυρού στέμματος κι ένα ασημένιο νόμισμα από την εποχή του Τσάρου Ιβάν Αλεξάντερ.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό τηλεγράφημα του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων ΒΤΑ, "τα εν λόγω ευρήματα, είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς φανερώνουν την παρουσία Βούλγαρων στα συγκεκριμένα εδάφη από το 1343". Επισημαίνεται, επίσης, ότι "οι μελέτες, κατηγορηματικά, αποδεικνύουν ότι το Περπερικόν ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Βαλκανίων, κατά τους αρχαίους χρόνους και τον Μεσαίωνα. Ένας τόπος με 6,5 - 7 χιλιάδων χρόνων ιστορίας από τη Λίθινη Εποχή έως το τέλος του Μεσαίωνα".

Πηγη : i-reportergr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...