Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκό βραβείο σε Έλληνα που αφιερώθηκε στις πεταλούδες


Το τιμητικό ευρωπαϊκό βραβείο Marsh απονεμήθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας Πεταλούδων στον Λάζαρο Παμπέρη.. για τη σπουδαία προσφορά του στον κόσμο των πεταλούδων. Ο Έλληνας που έχε αφιερώσει τη ζωή του στα συμπαθή έντομα, παρ'όλο που διεξήγαγε την έρευνα του πεζός -χωρίς απόχη και μόνον με τον απολύτως απαραίτητο φωτογραφικό εξοπλισμό-, έχει συγγράψει το βιβλίο «Πεταλούδες της Ελλάδας», δίνοντας όχι μόνο αναλυτικούς χάρτες διασποράς για τα 234 είδη που βρίσκονται στην χώρα του, αλλά και τη συσσωρευμένη σοφία του που αποκτήθηκε από τα πολλά χρόνια στον χώρο.

Ο Λάζαρος ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παραστεί στην Ετήσια Συνάντηση για την Προστασία των πεταλούδων στο Churchill College του Cambridge, όπου και του απονεμήθηκε το Ευρωπαικό Βραβείο Marsh για το 2010. Ο Σύνδεσμος Προστασίας Πεταλούδων (Butterfly Conservation) είναι μια Διεθνής οργάνωση που σκοπό έχει να προστατεύει τις πεταλούδες και άλλα έντομα των οποίων πολλά είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Το βραβείο αφορά την προσφορά του - για μια ολόκληρη ζωή - στον τομέα της έρευνας και προστασίας των Λεπιδοπτέρων στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Δρ. Simon Spencer, Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συνδέσμου Προστασίας Πεταλούδων είπε ότι «αυτό που είναι καταπληκτικό με τον Λάζαρο είναι ότι όχι απλώς κατόρθωσε από μόνος του να συντάξει τον χάρτη των πεταλούδων της Ελλάδας, αλλά το ότι το κατάφερε χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς απόχη. Το βιβλίο του δεν είναι απλώς γεμάτο με πολύτιμους χάρτες διασποράς, αλλά και με υπέροχες φωτογραφίες, παρ'όλο που δεν διέθετε τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν οι περισσότεροι φωτογράφοι. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και συνάμα προσθέτουν τα μέγιστα στη γνώση μας για το θέμα. Είμαστε περήφανοι να του απονείμουμε αυτό το Βραβείο».

Ελπίζεται ότι η έκδοση του βιβλίου θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις πεταλούδες. Ηδη, πολλοί ενθουσιώδεις φίλοι των πεταλούδων από το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτονται την Ελλάδα για να δουν την πλούσια πανίδα της, και ο Ευρωπαικός Σύνδεσμος Προστασίας Πεταλούδων έχει οργανώσει διάφορες εξερευνητικές αποστολές όπου μπορεί κανείς να δει τα σπάνια και απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη.
zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...