Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Επέζησαν 50 ημέρες σε μια βάρκα στον Ειρηνικό


Τρεις έφηβοι επέζησαν επί πενήντα ημέρες πάνω σε μία μικρή βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό τρώγοντας μόνο καρύδες, έναν γλάρο που κατάφεραν να πιάσουν και πίνοντας βρόχινο ή θαλασσινό νερό.

Η πραγματικότητα ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τη φαντασία και του πιο ευφάνταστου σεναριογράφου κινηματογραφικής ταινίας (και σίγουρα θα γίνει θέμα μίας στο μέλλον).

Τρεις έφηβοι επέζησαν επί πενήντα ημέρες πάνω σε μία μικρή βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό τρώγοντας μόνο καρύδες, έναν γλάρο που κατάφεραν να πιάσουν και πίνοντας βρόχινο ή θαλασσινό νερό.

οι σωτήρες τους ήταν παραπάνω από σαφείς: «Είναι ένα θαύμα που τους βρήκαμε», όπως είπε ο Τάι Φρέντρικσεν, καπετάνιος του αλιευτικού που εντόπισε τη βάρκα με τα τρία αγόρια.

«Είναι σε απίστευτα καλή κατάσταση για το χρόνο που έχουν μείνει στη θάλασσα. Με κάποιο τρόπο, που δεν ξέρω, έπιασαν ένα πουλί και το έφαγαν», δήλωσε στα νεοζηλανδικά ΜΜΕ.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε από το νησί Τοκελάου της Νέας Ζηλανδίας στις 6 Οκτωβρίου. Μετά από εκτεταμμένες έρευνες από αέρος και θαλάσσης, που δεν απέδωσαν καρπούς, οι συγγενείς τους πίστεψαν ότι ήταν πλέον νεκρά και έκαναν μάλιστα επιμνημόσυνη δέηση.

Όμως ο 14χρονος Ετουένι Νασάου, ο 15χρονος Σάμου Πελέσα και ο 15χρονος Φίλο Φίλο, παρέμεναν σε μία μικρή βάρκα που παρασυρόταν περίπου 800 μίλια μακρυά από το νησί τους, σε μία περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού όπου δεν ταξιδεύουν συχνά πλοία.

Χτες Πέμπτη, το νεοζηλανδικό αλιευτικό εντόπισε τη μικρή βάρκα με τα τρία αγόρια, κοντά στα νησιά Ουαλίς και Φουτουνά, τα οποία ανήκουν στη Γαλλία.

«Πήγα το σκάφος όσο πιο κοντά μπορούσα στη βάρκα και τους ρώτησαν αν χρειάζονταν βοήθεια. Μου απάντησαν "πάρα πολύ" και έδειχναν εκστατικοί που μας έβλεπαν», διηγείται ο καπετάνιος του αλιευτικού. «Ήταν αδυνατισμένοι, αλλά σε καλή κατάσταση, αν σκεφτούμε τι είχαν περάσει».

Το αλιευτικό έχει βάλει πλώρη προς τα νησιά Φίτζι, όπου τα τρια αγόρια θα εξεταστούν από γιατρούς.

Τα αγόρα όταν έφυγαν από το νησί τους με σκοπό να ταξιδέψουν σε ένα γειτονικό νησί είχαν πάρει στη βάρκα τους μερικές καρύδες, κάτι που τους έσωσε. Για άγνωστο λόγο δεν κατάφεραν να βρουν τον προορισμό τους και παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα, ώσπου τους εντόπισε το αλιευτικό.

Τα νησιά Τοκελάου είναι τρεις μικρές ατόλλες στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Χαβάης.

Πηγή: www.e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...