Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Χανταϊός: Ένας νεκρός άνδρας στην Κίνα - Καθησυχαστικοί οι ειδικοί

«Νέος» ιός έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου. Ωστόσο, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί για έναν ιό που δεν είναι καινούριος απλά έρχεται στο προσκήνιο σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Τη στιγμή που ο κορονοϊός έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας προκαλώντας, εκτός από αναρίθμητους θανάτους παγκοσμίως, και φόβο στους πολίτες και για το τι θα ακολουθήσει στην παγκόσμια οικονομία, ένας διαφορετικός ιός κάνει την εμφάνισή του στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ένας άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή καθώς προσβλήθηκε από έναν νέο ιό που ονομάζεται χανταϊός. Το άκουσμα και μόνο της είδησης προκαλεί νέο γύρο φόβου. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, παρά το γεγονός πως «δεν υπάρχει συγκεκριμένο εμβόλιο» για την αντιμετώπισή του, ενώ φέρεται να παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το USA Today, ένας επιβάτης λεωφορείου, βρέθηκε νεκρός και παράλληλα θετικός στον συγκεκριμένο ιό. Στο ίδιο λεωφορείο επέβαιναν άλλοι 32 άνθρωποι στην επαρχία Γιουνάν.

Τι λένε οι ειδικοί
«Ο χανταϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950 στον πόλεμο της Αμερικής – Κορέας στην Κορέα. Μεταδίδεται από ποντίκια αν οι άνθρωποι καταπιούν τα σωματικά τους υγρά. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπάνια», υποστήριξε στη NY Postο σουηδός επιστήμονας Dr. Sumaiya Shaikh και συνέχισε λέγοντας: «Παρακαλώ, μην πανικοβληθείτε, εκτός αν σκοπεύετε να φάτε ποντίκια».

Στο μεταξύ, για τον χανταϊό, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε πως είναι ένας σπάνιος ιός που το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 38%.

«Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν έως και οκτώ εβδομάδες μετά την έκθεση σε ούρα, περιττώματα ή σάλιο μολυσμένων τρωκτικών» τονίζει το CDC, συμπληρώνοντας ότι μπορεί επίσης να προέλθει από δάγκωμα ποντικιών.

Ποια είναι τα συμπτώματα; Μοιάζουν με αυτά του κοροναϊού: Πυρετός, βήχας, δύσποινα πονοκέφαλος.

Ωστόσο, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί.

https://www.documentonews.gr/article/xantaios-enas-nekros-andras-sthn-kina-kathhsyxastikoi-oi-eidikoi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...