Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - Ιταλία: Δραματική αύξηση των θυμάτων - 2.503 νεκροί, 31.506 κρούσματα

*******************************

*********************************************************************************************

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 345 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα

Tα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι 31.506. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες τα κρούσματα ήταν 27.980, ενώ συνολικά είχαν χάσει την ζωή τους 2.158 ασθενείς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 345 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.Την ίδια στιγμή δυο εργαζόμενοι των ταχυδρομείων, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκύψει θετικοί στον κορονοϊό, πέθαναν σήμερα το μεσημέρι στην Ιταλία. Οι δυο υπάλληλοι εργάζονταν στην περιοχή της πόλης Μπέργκαμο, η οποία παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων και θνησιμότητας όλης της χώρας.

Τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν το άμεσο κλείσιμο των γραφείων των Ιταλικών Ταχυδρομείων και προσθέτουν ότι δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των υπαλλήλων, με τη λογική ότι πρόκειται για δημόσιες υπηρεσίες βασικής σημασίας.

«'Αλλωστε, το να πάει κανείς στο ταχυδρομείο, έχει μετατραπεί, συχνά, σε νόμιμη δικαιολογία για να κάνει απλά και μόνο μια βόλτα», προσθέτουν τα ιταλικά συνδικάτα.

«Οι γιατροί ρίχνονται στη μάχη, γνωρίζοντας τον κίνδυνο»
Την ίδια ώρα, αρκετοί γιατροί έχουν πεθάνει, όπως ο Ρομπέρτο Στέλλα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γιατρών στο Βαρέζε της Λομβαρδίας. Ο 67χρονος ήταν δίπλα στους ασθενείς, μέχρι που άρχισε να εμφανίζει και ο ίδιος συμπτώματα και τελικά κατέληξε στην εντατική. Πέθανε την προηγούμενη Τετάρτη.

«Είναι γιατροί που δεν φοβούνται να ριχτούν στην μάχη, γνωρίζοντας τους κινδύνους που διατρέχουν» δήλωσε ο Σαβέριο Κιαραβέλε, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και στενός φίλος του Στέλα. «Πεθαίνουν στο πεδίο της μάχης, αλλά όταν είσαι εκεί, δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα συμβεί και σε σένα. Ο εχθρός είναι αόρατος, αλλά είναι σαν πόλεμος και η μόνη λύση είναι η απομόνωση – όσοι πρέπει να εργαστούν πρέπει να το κάνουν με τις απαραίτητες προφυλάξεις, οι υπόλοιποι να μείνουν στο σπίτι».



https://www.ethnos.gr/kosmos/94673_koronoios-italia-dramatiki-ayxisi-ton-thymaton-2503-nekroi-31506-kroysmata

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...