Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

«Το πείραμα που πήγε στραβά»: Εδώ γεννήθηκε το τέρας του κοροναϊού

Θανάσιμες υποψίες για το πρόγραμμα βιολογικού πολέμου της Κίνας


Ήταν βέβαιο πως το ξέσπασμα μιας θανατηφόρου επιδημίας σαν αυτή του κοροναϊού θα το ακολουθούσαν σενάρια που θα το συνέδεαν με δοκιμές και πειράματα, άμεσα συσχετιζόμενα με κάποιο πρόγραμμα ανάπτυξης «όπλων» βιολογικού πολέμου.
Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το γεγονός ότι τα πρώτα κρούσματα του ιού που τώρα απειλεί την ανθρωπότητα σημειώθηκαν μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το μεγαλύτερο της χώρας και άμεσα συνδεδεμένο με τον κινεζικό στρατό, εγείρει υποψίες.




*************************************************************************************
*********************************************************************************

Τα πράγματα αποκτούν διαφορετική υπόσταση όταν τέτοιοι ισχυρισμοί δεν βγαίνουν από τα στόματα «ψεκασμένων» ή  συνωμοσιολόγων, αλλά από εκείνο του Ντάνι Σοχάμ, δηλώσεις του οποίου φιλοξενήθηκαν σε ένα αξιόπιστο Μέσο, όπως είναι η Washington Post.


Ποια είναι η ιδιότητα του κυρίου Σοχάμ που τον καθιστά ειδικό και δίνει μεγαλύτερο βάρος στα λεγόμενά του; Πρώην αντισυνταγματάρχης της Μοσάντ, της διαβόητης μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ. Κι αν αυτό από μόνο του δεν φαντάζει σε κάποιος αρκετά εντυπωσιακό, ας προσθέσουμε ότι η ειδικότητά του το διάστημα της καριέρας του ήταν τα βιολογικά και χημικά όπλα…
Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν συνοδεύονται από στοιχεία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει βρει άλλους συμμάχους στην επιστημονική κοινότητα που να συντάσσονται –τουλάχιστον δημόσια- με την άποψή του.
Βέβαια, στις ΗΠΑ η αίσθηση ότι οι Κινέζοι παραβιάζουν συστηματικά τις σχετικές συμφωνίες περί μη ανάπτυξης και χρήσης τέτοιου τύπου βιολογικών όπλων, δεν είναι καινούρια. Εδώ και χρόνια οι Αμερικανοί (στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο) θεωρούν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει σε αυτή την αχανή χώρα, ενώ η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει «πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει εμπλακεί σε βιολογικές έρευνες, πιθανώς διπλής χρήσης, που δημιουργούν ανησυχίες για ενδεχόμενη χρησιμοποίησή τους ως πιθανές απειλές»…
Την ίδια ώρα, πάντως, που τέτοιου τύπου ενδείξεις, αμφιβολίες και ανησυχίες εγείρονται ακόμη και από τα πλέον επίσημα χείλη, άλλοι υποστηρίζουν ότι η ιστορία με τα φίδια και τις νυχτερίδες είναι μάλλον η πιο σωστή θεωρία.
Όπως τονίζουν, ο κοροναϊός αλλά και άλλοι αντίστοιχης φύσης, μπορεί να απειλούν με αφανισμό το ανθρώπινο είδος, αλλά ως όπλο βιολογικού πολέμου δεν… λένε και πολλά. Ερευνητές του MIT, που κάτι ξέρουν από αυτά, υποστηρίζουν ότι ένα καλό βιολογικό όπλο τέτοιου τύπου θα συνδύαζε την υψηλή θνησιμότητα και μεταδοτικότητα με μεγάλο χρόνο επώασης. Προκειμένου δηλαδή να μην εμφανίζονται από νωρίς συμπτώματα σε ασθενείς που θα δημιουργούσαν γρήγορα υποψίες και θα κατεύθυναν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό της πηγής της απειλής, της φύσης της και φυσικά του τρόπου αντιμετώπισής της.
Ο συγκεκριμένος κοροναϊός διαθέτει μόνο δύο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά (τους ρυθμούς μετάδοσης και θανάτου), όμως ο χρόνος εμφάνισης των συμπτωμάτων είναι πολύ πιο γρήγορος από ό,τι θα έπρεπε.
Αντίστοιχη είναι και η θέση επιστημόνων από την Αυστραλία που ναι μεν δεν πείθονται –λόγω έλλειψης αποδείξεων- για τις κατηγορίες εναντίον του Ινστιτούτου της Γουχάν, ωστόσο κι εκείνοι δεν μπορούν παρά να… παραξενευτούν από την εγγύτητα των εγκαταστάσεών του σε σχέση με την τεράστια αγορά της πόλης η οποία έζησε πρώτη την φρίκη του θανατηφόρου ιού.
Το σενάριο του «πειράματος που πήγε στραβά» επανέρχεται κάθε φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Ανάλογες θεωρίες έχουν ακουστεί (και έχουν πείσει πολλούς) στις περιπτώσεις του AIDS, του ιού Έμπολα, της γρίπης των χοίρων ή των πουλερικών. Πάντα ορισμένοι συνδέουν όλες αυτές τις μέχρι κάποτε άγνωστες ασθένειες που μεταδόθηκαν από ζώα στον άνθρωπο με σκοτεινά εργαστήρια και απαγορευμένα πειράματα, χωρίς να πείθονται από τις επίσημες θέσεις και ανακοινώσεις.
Και στην ίδια την Κίνα άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν αντίστοιχες απόψεις. Η μόνη διαφορά είναι το γεγονός ότι για αυτούς υπεύθυνη δεν είναι η κυβέρνηση της δικής τους χώρας, αλλά οι Αμερικανοί, καθώς θεωρούν ότι ο ιός «φυτεύτηκε» από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ως επόμενο βήμα ή αντίποινο για τον οικονομικό και εμπορικό πόλεμο που μαίνεται μεταξύ τους, την εποχή προεδρίας Τραμπ.
Με ολόκληρο τον πλανήτη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και τις αναφορές για νέα κρούσματα και θανάτους να έρχονται πια από κάθε γωνιά της Γης, τα πράγματα γίνονται για άλλη μια φορά επικίνδυνα. Και όσο εργαστήρια, όπως αυτό της Γουχάν αλλά και 4-5 ακόμα σε όλο τον κόσμο, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στελέχη άκρως θανατηφόρων ιών και να… παίζουν μαζί τους, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Είτε τρώει φίδια που έχουν φάει μολυσμένες νυχτερίδες είτε όχι…

https://menshouse.gr/epikerotita/121506/to-peirama-poy-pige-strava-edo-gennithike-to-teras-toy-koronaioy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...