Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιδρούν οι Κρητικοί για τον φόρο που ζητά η Κομισιόν στη ρακή

Τα «όπλα» παίρνουν οι Κρητικοί για να προστατεύσουν την παραδοσιακή ρακή - το σήμα κατατεθέν της Κρήτης-  που έχει μπει στο στόχαστρο της Κομισιόν.
«Για τους αποσταγματοποιούς η φορολογία που έρχεται δεν είναι νέο θέμα αλλά τώρα έρχεται πιο πιεστικά καθώς το ζητά η Κομισιόν. Η φορολογία έχει ψηφιστεί ως μέτρο από το καλοκαίρι με νομοσχέδιο», αναφέρει ο πρόεδρος  του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Κρήτης Στάθης Φραγκιαδάκης, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.
Οι αποσταγματοποιοί ωστόσο δε σκοπεύουν να παροδοθούν αμαχητί και οργανώνονται για να αντισταθούν σε αυτό το καταστροφικό για τους ίδιους μέτρο.
«Κάνουμε επαφές προκειμένου, αν γίνεται, να ανασταλεί ή να αναιρεθεί το μέτρο. Η υψηλή φορολόγηση απειλεί τη βιωσιμότητα μας», λέει χαρακτηριστικά.
Αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο, το κόστος για τον καταναλωτή θα τριπλασιαστεί και  θα κοστίζει το λίτρο (40% αλκοόλ) περίπου 15 ευρώ.
«Αυτό θα σημάνει μείωση της κατανάλωσης και σε εστιατόρια και καφενεία και θα εξαναγκάσει τους παραγωγούς να εγκαταλείψουν τον αμπελώνα, αφού θα είναι ασύμφορη η συγκομιδή», τονίζει ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών.
«Από το όριο των 1300 τόνων παραγωγής που έχουν τώρα, δε θα μπορούν να παράγουν παρά μόνο 50 κιλά για οικιακή χρήση», συμπληρώνει ο κ. Φραγκιαδάκης.
Μάλιστα, ο ίδιος, ξεκαθαρίζει πως οι αποσταγματοποιοί δεν τάσσονται κατά της πάταξης της φοροδιαφυγής (θέμα που είχε κινηθεί από παραγωγούς άλλων ποτών) αλλά εξηγούν ότι η υψηλή  φορολόγησή τους απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητά τους και το τοπικό προϊόν.

 http://newpost.gr/ellada/488806/antidroyn-oi-krhtikoi-gia-ton-foro-poy-zhta-h-komision-sth-rakh

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...