• Συλλεκτικά Κέρματα

 • Koula News

 • Pixwords Λύσεις

 • 250+ Flash Games

 • PixWords Scenes Λύσεις

 • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

 • Γεωπονικά Θέματα!

 • PicWords Λύσεις

 • ΛεξοΜανία Λύσεις

 • Slice Words Λύσεις

 • Me1matia Channel

 • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Απελπιστικές οι συνθήκες για τους διασωθέντες στο πλοίο San Giorgio

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που διασώθηκαν από το πλοίο Norman Atlantic καθώς όπως καταγγέλλουν Έλληνες διασωθέντες οι καταστάσεις που συνεχίζουν να βιώνουν στο ιταλικό πολεμικό πλοίο San Giorgio είναι…

τραγικές.
Αυτή την ώρα 185 διασωθέντες (όχι μόνο Έλληνες) από το επιβατηγό -οχηματαγωγό βρίσκονται στο «επίστεγο» κάτω από το ελικοδρόμιο του ιταλικού πολεμικού πλοίου San Giorgio όπου τους μετέφεραν τα ελικόπτερα μετά την εκκένωση του Norman Atlantic. υγγενείς των διασωθέντων
Ενώ οι Ιταλοί είπαν στους διασωθέντες επιβάτες που βρίσκονται στο ιταλικό πολεμικό ότι σήμερα το San Giorgio επρόκειτο να καταπλεύσει στο Μπρίντιζι, το ελικοπτεροφόρο παραμένει στην περιοχή των ερευνών για να ερευνήσει και αν εντοπίσει να περισυλλέξει κάποιους εκ των αγνοουμένων. Οι διασωθέντες που ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στη στεριά, παραμένουν για περισσότερες από 50 ώρες στη θάλασσα.
Η κυρία Ειρήνη Βαρτζιώτη διασωθείσα από το Norman Atlantic, έχει επιστρέψει στο σπίτι της, όμως ο σύζυγος και ο άντρας της παραμένουν πάνω στο ιταλικό πολεμικό, πολύ κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία. Μιλώντας στο , η κυρία Βαρτζιώτη εκπέμπει SOS και καταγγέλει ότι οι συνθήκες στο San Giorgio είναι τραγικές. Συνολικά 185 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων βρίσκονται στοιβαγμένοι πάνω σε στρώματα γυμναστικής, φορώντας πλαστικές φόρμες ενώ δεν τους έχουν δώσει ούτε νερό και σαπούνι για να βγάλουν την κάπνα από πάνω τους. Όπως της είπε ο σύζυγός της στην ολιγόλεπτη επικοινωνία που είχαν, «δεν έχουμε καμία προοπτική να μετακινηθούμε, κανείς δεν μας λέει τίποτα» ενώ με παράπονο απευθύνεται στις ιταλικές και κυρίως της ελληνικές αρχές: «Σωθήκαμε αλλά πόσες ημέρες θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα;»
Ο θάνατός σου, η ζωή μου πάνω στο Norman Atlantic

Η κυρία Βαρτζιώτη, η οποία διασώθηκε το απόγευμα της Κυριακής μαζί με τα δύο ανήλικά παιδιά της, ηλικίας 10 και 14 ετών, περιγράφει και αυτή σκηνές χάους πάνω στο Norman Atlantic με χειρότερες αυτές των στιγμών όταν έφταναν τα ελικόπτερα για να απομακρύνουν δυο-δυο τους επιβάτες από το φλεγόμενο πλοίο.
«Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Κάποιες φορές αναλάμβαναν ορισμένοι εκ των επιβατών να ορίσουν ποιοι θα επιβιβαστούν και ποιοι όχι. Αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Όταν δεις μια ηλικιωμένη να θέλει να σου κλέψει σειρά από τα παιδιά σου, δεν θα της πατήσεις το κεφάλι; Εγώ, πάντως, το έκανα» ομολογεί η κυρία Βαρτζιώτη επιβεβαιώνοντας όλες εκείνες τις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για εικόνες χάους πάνω στο καράβι τις κρίσιμες ώρες.
«Ό,τι σας λένε οι Ιταλοί είναι ωραιοποιημένο», καταλήγει η διασωθείσα που πλέον βρίσκεται στο σπίτι της αφού επέστρεψε την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα.

http://www.trelokouneli.gr/apelpistikes-oi-sunthikes-gia-tous-diasothentes-sto-ploio-san-giorgio/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...