Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνα: Εκχύλισμα πατάτας μπορεί να εμποδίσει την παχυσαρκίαΠαρά το γεγονός ότι οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, που σημαίνει ότι δεν είναι συνήθως η πρώτη διατροφική επιλογή για ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος, μια νέα έρευνα έδειξε ότι ένα εκχύλισμα από την πατάτα μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η ανάπτυξη της παχυσαρκίας.
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο McGill του Καναδά πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια για να διερευνήσουν τις επιπτώσεις της διατροφής με πατάτες στον έλεγχο της αύξησης του βάρους και στο πλαίσιο μιας διατροφής που είναι ήδη υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Τα ποντίκια ακολούθησαν μια διατροφή πλούσια σε αυτά τα στοιχεία για μια περίοδο δέκα εβδομάδων. Το κάθε ποντίκι ζύγιζε κατά μέσο όρο περίπου 16 γραμμάρια στην αρχή του πειράματος και στο τέλος του ο αριθμός αυτός ήταν στα 25 γραμμάρια.
Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι τα ποντίκια εκείνα που κατανάλωναν επίσης πολυφαινόλες από εκχύλισμα πατάτας, πήραν λιγότερο βάρος κατά τη διάρκεια της έρευνας, γεγονός που υποδηλώνει, ότι, όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι πατάτες μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους του ατόμου.
Η παχυσαρκία συχνά οδηγεί σε αυξημένη πιθανότητα καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων μορφών καρκίνου. Η κατανάλωση πολυφαινολών από εκχύλισμα πατάτας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας ένα άτομο να διαγνωστεί με αυτές τις σοβαρές ασθένειες.
Οι επιστήμονες έδωσαν τα ποντίκια μια ημερήσια δόση πολυφαινολών που δημιουργήθηκε από εκχυλίσματα από 30 είδη πατάτας, αλλά προειδοποιούν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα διατροφικό πρόγραμμα που μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν οι άνθρωποι.
Αντ' αυτού, ελπίζουν στο μέλλον να δημιουργήσουν ένα διαιτητικό συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα πολυφαινολών από πατάτες.

Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/323397-erevna-ekxylisma-patatas-borei-na-empodisei-tin-paxysarkia#ixzz3M0ACqc41

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...