Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Οργή του PKK για τις τουρκικές επιδρομές

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του στη νοτιοανατολική Τουρκία την Δευτέρα, παραβιάζοντας την εκεχειρία που υπέγραψαν οι…

δύο πλευρές τον Μάρτιο του 2013 προκειμένου να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία.
Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK επεσήμανε σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπό της ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των δυνάμεών της στην περιοχή Ντάγλιτζα της επαρχίας Χάκαρι. Η οργάνωση πρόσθεσε ότι εξαπέλυσε αντεπιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού.
Νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Χάκαρι, κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα, εναντίον θέσεων του PKK στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Κούρδοι μαχητές ξεκίνησαν απεργία πείνας

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 100 Κούρδοι μαχητές από τη συριακή πόλη Κομπάνι που πολιορκείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησαν απεργία πείνας για να καταγγείλουν τη σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές, όταν προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, κυρίως για να δεχθούν ιατρική φροντίδα.
Η Άγκυρα υποπτεύεται ότι ενδέχεται να συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία.
Σύμφωνα με έναν φιλοκούρδο Τούρκο βουλευτή, περίπου 160 μέλη του κόμματος Δημοκρατική Ένωση (PYD), του κυριότερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, τα οποία κρατούνται εδώ και εννέα ημέρες στο Σουρούτς, στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία, ξεκίνησαν απεργία πείνας.
«Κρατούνται χωρίς να τους βαρύνει κάποια κατηγορία, σε μεγάλη νομική αβεβαιότητα, είναι μια τραγωδία», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Αϊχάν, βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Περίπου 100 άλλα μέλη του PYD, άνδρες και γυναίκες, που είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές μόλις εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος από το Κομπάνι, αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, πρόσθεσε ο Αϊχάν, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι επέστρεψαν στη Συρία για να πολεμήσουν.
Ένας τοπικός αξιωματούχος δήλωσε, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν συλληφθεί στη διάρκεια ενός ελέγχου «ρουτίνας».

http://www.trelokouneli.gr/orgi-tou-pkk-gia-tis-tourkikes-epidromes/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...