Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ξανακλείνουν την πρόσβαση στην παραλία Βούλας


Ξανακλείνουν τη πρόσβαση στην παραλία του πρώην κάμπινγκ Βούλας, γιατί το μνημονιακό κράτος ενοχλήθηκε και λόγω της διοργάνωσης στο χώρο του...
«9ου Αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ» για τις 11-12 Μαΐου. Η “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου” Α.Ε. (ΕΤΑΔ), στην οποία ανήκει ο χώρος, πέταξε έξω τους εθελοντές για να σφραγίσει την είσοδο.



Ένα χρόνο τώρα, οι κάτοικοι της περιοχής οργανώθηκαν και κράτησαν την παραλία ανοιχτή, δίνοντας ξανά ζωή σ’ αυτό τον απαξιωμένο δημόσιο χώρο. Μέσω μίας ανοιχτής σε όλους συνέλευσης, οι κάτοικοι εργάστηκαν εθελοντικά και προσέφεραν σημαντική οικονομική ενίσχυση για την αυτοδιαχείρισή του. Πραγματοποίησαν δεκάδες πολιτιστικές, αλληλέγγυες, επιστημονικές, επιμορφωτικές και οικολογικές δραστηριότητες: δημιουργία αγρού φυσικής καλλιέργειας, μελισσοκομία, μαθήματα αυτάρκειας και αυτομόρφωσης, θεατρικό εργαστήρι, σεμινάρια εναλλακτικής ιστορίας, συλλογικές κουζίνες, ανταλλακτικά /χαριστικά παζάρια, κινηματογραφικές προβολές, υποστήριξη απλήρωτων εργαζόμενων και κοινωνικών ιατρείων και πολλά άλλα. Πάνω απ’ όλα όμως κράτησαν την παραλία καθαρή και προσβάσιμη για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που την επισκέπτονταν από όλη την Αττική.



Η αντίστροφη μέτρηση


Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και Συλλόγων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, έπεσαν τα συρματοπλέγματα που εμπόδιζαν την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση προς την παραλία. «Να ρίξουμε τα κάγκελα – δημοτικές και ελεύθερες όλες οι ακτές» φώναζε η Δημοτική Αρχή.

Από τότε όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Βούλας τρεις εθελοντές στο χώρο του πρώην Κάμπινγκ Βούλας. Μετά από επώνυμη καταγγελία οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία παράβασης άρθρων του Γ.Ο.Κ., καθώς πραγματοποιούσαν εργασίες υδροδότησης του χώρου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε συμφωνηθεί με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Σύμφωνα με τους εθελοντές, η Δημοτική Αρχή προκάλεσε την αυτόφωρη σύλληψη των τριών εθελοντών.


Την Πέμπτη, 9 Μαΐου, στις 3:00 μμ, αστυνομικοί συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ε.Τ.Α.Δ. και συνεργείο σιδεράδων, διέταξαν τους εθελοντές να εκκενώσουν το χώρο του πρώην κάμπινγκ. Το συνεργείο επιχείρησε να σφραγίσει το χώρο, αποκλείοντας με μόνιμο τρόπο κάθε δυνατή πρόσβαση στην ακτή. Με τη δυναμική παρουσία τους, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Εθελοντών Κάμπινγκ Βούλας και πλήθος αλληλέγγυων πολιτών, βουλευτών και συλλογικοτήτων, υπερασπίστηκαν το χώρο και προσπάθησαν να κρατήσουν ελεύθερη την πρόσβαση στην παραλία … μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου.


Η αντίδραση των εθελοντών


«Μετά την πρόσφατη νίκη μας και την αποτυχημένη απόπειρα του μνημονιακού κράτους να σιδηροφράξει και να εκκενώσει τον Δημόσιο Χώρο του πρώην Κάμπινγκ Βούλας και την παραλία του, ήρθε η ώρα να τους αποδείξουμε ότι το δημόσιο πράσινο και οι ακτές είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας. Οι συνεχιζόμενες απειλές τους για νέα προσπάθεια άμεσης εκκένωσης του χώρου από την Κυριακή 12 Μάη και μετά, μας κάνουν ακόμη πιο αποφασισμένους να τον προστατέψουμε από τα βουλιμικά σχέδια επίδοξων κερδοσκόπων» τονίζουν οι εθελοντές του κάμπινγκ και καλούν όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες της Αττικής να υπερασπιστούν μαζί τους το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου και την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του.


Την Κυριακή 12 Μάη στις 3 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο χώρο ώστε να αποτρέψουν τις προσπάθειες φραξίματός του. Στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συνέλευση για να αποφασιστεί πως θα παραμείνει ο χώρος ανοιχτός.

Ο χώρος του πρώην Κάμπινγκ Βούλας βρίσκεται στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, στάση ΠΙΚΠΑ (200 μ. από την αφετηρία του τραμ Βούλας, προς Γλυφάδα)


Τι λέει ο Δήμος


Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει τα εξής:


«Με αφορμή το περιεχόμενο αναρτήσεων σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης μας να συμμετέχει συνεργαζόμενος σε εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Μαΐου στο κάμπινγκ Βούλας , ενημερώνουμε τους δημότες μας και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος ουδεμία σχέση ή οργανωτική συνεργασία έχει με αυτές τις εκδηλώσεις.


Ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρησιμοποίηση του ονόματός του Δήμου μας ως συνεργαζόμενου με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων αυτών, είναι σε κάθε περίπτωση αυθαίρετη και παράνομη.

Ο Δήμος Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί αυθαίρετες πράξεις και ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της παραλίας της Βούλας και την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.


Η θέση που έχουμε επίσημα διατυπώσει είναι ξεκάθαρη και δεν υποχωρούμε από αυτή: Διεκδικούμε ως Δήμος από την Πολιτεία, με νόμιμες διαδικασίες κι όχι με αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, στην οποία ανήκει σήμερα η έκταση της πλάζ, την απόδοση της , έτσι ώστε να έχουμε το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης της. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε, αφενός την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στις παραλίες. Αφετέρου, θα προωθήσουμε ένα μοντέλο αξιοποίησης της που θα υπηρετεί το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων και όχι επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος».
http://www.mesogianews.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/blog-post_65.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...