Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΥΠΟΙΚ: Στα 4,2 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό

Η Κομισιόν ανέφερε σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ότι "στα πλαίσια του τρέχοντος μακροοικονομικού πλαισίου, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ύψους... 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και 2,2% του ΑΕΠ το 2016 για να επιτευχθούν οι πρωτογενείς δημοσιονομικοί στόχοι".

Αυτό θα σήμαινε, σύμφωνα με μία απλή ανάγνωση του κειμένου όπως ερμηνεύτηκε από το σύνολο του τύπου, μέτρα ύψους περίπου 8 δις ευρώ.

Ο αξιωματούχος του υπουργείο Οικονομικών που δεν θέλησε να κατονομαστεί διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα δύο μεγέθη λειτουργούν σωρευτικά και όχι αθροιστικά.

«Ακόμα και αν το κενό είναι όπως λέει η Κομισιόν, αυτό σημαίνει 4,2 δις ευρώ συνολικά τη διετία 2015-2016 και όχι 8 δις", είπε το στέλεχος.

«Το 2,2% του 2016 είναι σωρευτικό. Άμα πάρεις μόνιμα μέτρα 1,8% το 2015, τότε χρειάζεσαι μόνο επιπλέον 0,4% μέτρα το 2016", συμπλήρωσε.

Σε προηγούμενη έκθεσή της το Δεκέμβριο, η τρόικα είχε εκτιμήσει το κενό μεταξύ 2-4 δις ευρώ. Η κυβέρνηση το έχει θέσει στα 2,5 δις ευρώ, και θεωρεί ότι σε κάθε περίπτωση θα μπορέσει να καλυφθεί χωρίς νέα μέτρα λιτότητας.

«Προσαρμογή 4,2 δις. είναι σαφώς πιο εύκολο να γίνει χωρίς νέα μέτρα -είναι περίπου 5% αύξηση των εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης το 2015-2016 που θεωρούμε ότι θα έρθει αυτόματα μόλις βελτιωθεί η ρευστότητα στην οικονομία μετά την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου, σταθεροποιηθεί η οικονομία και αρχίζουν να αποδίδουν οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού», συμπλήρωσε το στέλεχος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η τρόικα και η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσουν το φθινόπωρο το μέγεθος του κενού και θα συζητήσουν για το πώς θα πρέπει να καλυφθεί.
e-go.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/42_14.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...