Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Εφαρμογή iOS επιτρέπει τη διαρροή δεδομένων

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Jeffrey Paul, η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Path, επιτρέπει την δημοσίευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών,  χωρίς την συγκατάθεσή τους. Η εφαρμογή μπορεί να δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με την θέση ενός χρήστη, ακόμα και όταν η υπηρεσία αναγνώρισης τοποθεσίας έχει απενεργοποιηθεί από τις σχετικές ρυθμίσεις.
Αυτό μπορεί να συμβεί κατά την δημοσίευση φωτογραφιών, καθώς η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα μεταδεδομένα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες, αναγνωρίζοντας και δημοσιεύοντας πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία των ανυποψίαστων χρηστών.
«Ένας μέσος χρήστης που απενεργοποιεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας για ένα συγκεκριμένο app αναμένει ότι η εφαρμογή δεν θα είναι σε θέση να λάβει πληροφορίες σχετικά με την θέση του.» δήλωσε ο  Paul. «Θεωρώ ότι γεγονός αυτό δεν οφείλεται σε σκοπιμότητα, αλλά απροσεξία, και πρέπει να επιδιορθωθεί άμεσα» αναφέρει στην δήλωσή του.
Πηγή: SecNews.gr
 http://www.trelokouneli.gr/efarmogi-ios-epitrepei-th-diarroi-dedomenon/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...