Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Bloomberg: 15 χρόνια παράταση στη χρεωκοπία για την Ελλάδα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg έχε να κάνει με την περίπτωση να υπάρξει ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Για την ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη, αλλά και για τις πολιτικές ισορροπίες που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν στο μέλλον, υπό το πρίσμα της οριστικής αποτροπής ενός μοιραίου Grexit.

Όπως άλλωστε ξεκάθαρα τονίζει το Bloomberg στην ανάλυσή του, η Ελλάδα έχει εξαιρετικά περιορισμένο μεσοπρόθεσμο χρέος επί του οποίου μπορεί να χρεοκοπήσει, μετά το “κούρεμα” του Μαρτίου του 2012, που αφορούσε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την απόφαση των διεθνών πιστωτών της Αθήνας τον Δεκέμβριο να επεκτείνουν για άλλα δεκαπέντε χρόνια το χρονικό διάστημα ωρίμανσης των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους. Κάτι που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, μπορεί δυνητικά να απασχολήσει και πάλι τις αγορές μονάχα μετά από 15 χρόνια.

Σύμφωνα με το Bloomberg η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, δεν θα προσφέρει το “βραβείο” της άμεσης επιστροφής στις αγορές, ώστε να αρχίσει σταδιακά η Αθήνα να δανείζεται και πάλι απευθείας, χωρίς να είναι αποκλειστικά εξαρτημένη από τα χρήματα του μηχανισμού στήριξης του Μνημονίου.

Το διεθνές πρακτορείο αποδίδει εύσημα στην τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το γεγονός ότι αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται δρακόντεια αλλά απαραίτητα μέτρα, προσθέτει ωστόσο ότι είναι πιθανό τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής διάσωσης της χώρας να τα καρπωθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. “Στην περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει, μετά το πλεόνασμα, να επιστρέψει στις αγορές, καθώς τότε δεν θα ακούγεται ιδιαίτερα πειστικό το επιχείρημα της λιτότητας για να πληρώνονται τα χρέη προς τους δανειστές, και μόνο”, σχολιάζει το Bloomberg, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει τη ρητορική της παύσης πληρωμών προς τους δανειστές της Ελλάδας.

To ρεπορτάζ καταλήγει με τη διαπίστωση ότι κανείς δεν μπορεί επί της ουσίας να προδικάσει το πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες σε μια τέτοια περίπτωση, και προσθέτει ότι θα είναι καταστροφική επιλογή να εγκαταλειφθεί η σημερινή πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι δομικά, και απαιτείται πλεόνασμα χρόνου για να ξεπεραστούν.
polispress.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/02/bloomberg-15.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...