Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δίδυμοι με πανομοιότυπο DNA μπερδεύουν την αστυνομία

 
Ιστορία διδύμων που θα δυσκόλευε ακόμα και τον Σέρλοκ Χολμς. Οι αρχές αναζητούν τον δράστη σεξουαλικών επιθέσεων χωρίς να μπορούν να αποφασίσουν ποιος είναι ο ένοχος
 
Οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν δύο μονοζυγωτικούς δίδυμους στη Μασσαλία. Ο ένας από τους δύο έχει διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα. Ο δεύτερος είναι αθώος. Οι εγκληματολόγοι προσπαθούν να αποφασίσουν ποιος από τους δύο είναι ο ένοχος, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βγάλουν άκρη.
Τα 24χρονα δίδυμα αδέλφια, άνεργοι οδηγοί μεταφορικών εταιρειών, βρίσκονται υπό παρακολούθηση από την περασμένη Παρασκευή. Πέραν από δίδυμοι, έχουν και πανομοιότυπο DNA, κάτι που κάνει την αστυνομία να πέφτει σε αδιέξοδο. Και για την ώρα, κανείς από τους δύο δεν ομολογεί.
Παρότι οι επικεφαλής των ερευνών είναι σίγουροι πως ο ένας από τους δύο είναι ο ένοχος, δεν μπορούν να αποδείξουν οριστικά, ποιος είναι ο δράστης.
Τα τυπικά DNA τεστ που γίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να δώσουν τη λύση, αφού οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι έχουν πανομοιότυπο DNA. Ουσιαστικά δηλαδή, μιλάμε για κλώνους.
Πόσο θα κοστίσει η αναγνώριση του ενόχου
Τα αδέλφια κατηγορούνται για έξι παρόμοιες σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες ηλικιών μεταξύ 22 και 76 ετών που έλαβαν χώρα στη Μασσαλία από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013.
Η αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη τους μέσω μιας κάμερας ασφαλείας ενός λεωφορείου αλλά και από μαρτυρίες αυτόπτη μάρτυρα. Ωστόσο ούτε ο μάρτυρας, ούτε η κάμερα μπορούν να βεβαιώσουν ποιος από τα δύο αδέλφια είναι ο δράστης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις ενημερώθηκαν ότι θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ η διεξαγωγή άκρως εξειδικευμένων γενετικών αναλύσεων προκειμένου να προσδιοριστούν οι ελάχιστες μικροδιαφορές στο DNA των διδύμων.
Αυτό σημαίνει ότι το γονιδίωμα θα πρέπει να εξεταστεί σε «δισεκατομμύρια» ζευγάρια νουκλεοτιδίων DNA αντί για εκατοντάδες, όπως εξήγησε ειδικός στην εφημερίδα La Provence (για μια απλή εξέταση χρειάζεται ανάλυση 400 ζευγαριών).
Πηγή: BBC
 http://www.trelokouneli.gr/didumoi-me-panomoiotupo-dna-mperdeuoun-thn-astunomia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...