Η έρευνα (Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast Update), αποτελεί τμήμα του Cisco VNI Forecast, μία πρωτοβουλία με στόχο την αξιολόγηση της έκτασης και επιρροής των εφαρμογών οπτικής δικτύωσης σε διεθνή δίκτυα. Σε αυτήν παρουσιάζονται προβλέψεις σχετικά με το χώρο των φορητών συσκευών, καθώς και δημοφιλείς τάσεις.
Σύμφωνα με την αναφορά της Cisco, η απήχηση των φορητών συσκευών στο καταναλωτικό κοινό σημείωσε πολύ μεγάλη αύξηση μέσα στο προηγούμενο έτος, ενώ δεν παρουσιάζει ενδείξεις μείωσης. Για την ακρίβεια, η Cisco εκτιμά πως η διακίνηση δεδομένων στις φορητές συσκευές θα έχει αυξηθεί 13 φορές μέχρι το 2017, έτος κατά το οποίο ο αριθμός των φορητών συσκευών στον πλανήτη θα έχει αγγίξει τα 10 δισεκατομμύρια.
Επίσης, θεωρείται ότι οι ταχύτητες των ασυρμάτων δικτύων θα έχουν αυξηθεί επτά φορές σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
Το 2012, ο αριθμός των tablets αυξήθηκε 2,5 φορές, φτάνοντας τα 36 εκατομμύρια, και το κάθε tablet «παρήγαγε» 2,4 φορές μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων σε σχέση με το μέσο smartphone. Ακόμη, το Android φαίνεται πως «νίκησε» τo iPhone, ξεπερνώντας τα επίπεδα χρήσης δεδομένων του στις ΗΠΑ και τη δυτική Ευρώπη.
Η διακίνηση δεδομένων μέσω mobile δικτύων σε όλο τον κόσμο σημείωσε άνοδο της τάξης του 70% μέσα στο 2012- σχεδόν διπλάσια αυτής που παρατηρήθηκε το προηγούμενο έτος. Ενδεικτικά, είναι η 12πλάσια αυτής στο σύνολο του Ίντερνετ το έτος 2000. Επίσης, πολύ μεγάλη άνοδο έχει σημειώσει και το video, το οποίο σημείωσε άνοδο 50%, φτάνοντας στο σημείο να αφορά το 51% της κίνησης δεδομένων στα mobile δίκτυα. Όπως εκτιμά η Cisco, τα 2/3 της κίνησης δεδομένων στα εν λόγω δίκτυα παγκοσμίως θα έχουν να κάνουν με βίντεο.
Σε άλλα επίπεδα, η ταχύτητα των συνδέσεων των mobile δικτύων διπλασιάστηκε μέσα στο 2012, ενώ η μέση σύνδεση 4G παράγει 19 φορές περισσότερη «κίνηση» σε σχέση με μία μη 4G. Η χρήση smartphones αυξήθηκε 81% μέσα στο 2012, ενώ η χρήση «απλών» τηλεφώνων (που υπολογίζεται ότι αποτελούν το 82% του συνόλου) αυξήθηκε κατά 35%.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...