Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε πλανήτης «PH1» με τέσσερις Ήλιους


Έναν πλανήτη που φωτίζεται από τέσσερις ήλιους ανακάλυψαν δυο εθελοντές που συμμετείχαν σε Διαδικτυακό πρόγραμμα για τον εντοπισμό εξωπλανητών. Ο εξωπλανήτης «PH1», που απέχει από τη Γη 5.000 έτη φωτός, πήρε την ονομασία....


του από το πρόγραμμα PLanetHunters.org του Πανεπιστημίου Γέιλ, το οποίο ζητά από επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμους να εντοπίσουν σημάδια για νέους πλανήτες.

Ο γιγάντιος εξωπλανήτης έχει εξαπλάσια διάμετρο από τη Γη, γεγονός που τον καθιστά μεγαλύτερο από τον Ποσειδώνα.Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι έχει τέσσερις ήλιους, καθώς κινείται σε τροχιά γύρω από δυο άστρα, ενώ την ίδια ώρα γύρω του περιστρέφεται άλλο ένα ζευγάρι μακρινών πλανητών.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, μόνο έξι γνωστοί πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δυο αστέρια (δυαδικό σύστημα)Παρά τη βαρυτική έλξη που υφίσταται, η τροχιά του παραμένει σταθερή. Η θερμοκρασία του κυμαίνεται μεταξύ 250 και 340 βαθμών Κελσίου.

Η ανακάλυψη

Τον πλανήτη ανακάλυψαν οι Αμερικανοί εθελοντές Kian Jek και Robert Gagliano μέσω της ιστοσελίδας PLanetHunters.org που δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο να ενθαρρύνει ερασιτέχνες αστρονόμους να εντοπίσουν εξωπλανήτες χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler εκτοξεύθηκε το 2009 αναζητώντας πλανήτες σαν τη Γη, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από άστρα.
 
 http://www.trelokouneli.gr/2012/10/blog-post_4792.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...